Firmele româneşti - interesate de adoptarea noilor tehnologii

Ziarul BURSA #Companii / 20 mai 2004

"Dezvoltarea Sistemului Electronic Naţional a deschis calea pentru crearea unui nou tip de administraţie în România, o administraţie caracterizată de mai multă transparenţă, mai puţină birocraţie şi un plus de eficienţă", a declarat ieri, la Timişoara, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Dan Nica. Conform unui raport al Forumului Economic Mondial, publicat în 2003, România acumulase 4,76 puncte, pe o scală de la 1 la 7, în ceea ce priveşte prezenţa guvernamentală online. Alte ţări aflate în aceeaşi plajă de punctaj erau: Japonia (4,81), Hong Kong (4,99), Bulgaria (4,24), Ungaria (4).

De asemenea, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei a prezentat rezultatele utilizării sistemului electronic de achiziţii publice la nivelul judeşului Timiş: "81 de ofertanţi dispun de certificate digitale, iar cele 33 de autorităţi contractante înregistrate au închis prin mijloace electronice peste 10.300 licitaţii, în valoare de 210 miliarde lei. Economiile estimate, corespunzătoare acestor tranzacţii, se ridică la 39 miliarde lei".

407 companii desfăşoară activităţi de comunicaţii şi tehnologia informaţiei în judeţul Timiş, iar 25% din firmele IT&C din Timiş sînt realizate cu participaţie străină. Conform aceluiaşi raport al Forumului Economic Mondial, nivelul de interes al companiilor româneşti în adoptarea noilor tehnologii înregistra în 2003 un punctaj de 4,58, pe o scală de la 1 (nu sînt interesate de adoptarea noilor tehnologii) la 7 (agresive în adoptarea tehnologiilor).

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro