FIRST BANK cumpără Bank Leumi România

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 aprilie 2019

FIRST BANK cumpără Bank Leumi România

Achiziţia este condiţionată de avizul BNR şi al Consiliului Concurenţei şi se preconizază că va fi finalizată în a doua parte a anului

J.C. Flowers a achiziţionat, de curând, Piraeus Bank, schimbându-i numele în FIRST BANK

FIRST BANK anunţă semnarea unui acord cu Bank Leumi le - Israel B.M., pentru achiziţionarea tuturor participaţiilor acesteia în filiala Bank Leumi România.

Valoarea tranzacţiei este supusă unor clauze de confidenţialitate, subliniază un comunicat de presă. Acesta menţionează: "Achiziţia este condiţionată de primirea aprobării Băncii Naţionale a României şi Consiliului Concurenţei şi este de aşteptat să fie finalizată în a doua parte a anului".

Bank Leumi România deţine o reţea naţională de 15 sucursale, are 200 de specialişti, administrează active de peste 250 milioane de euro şi depozite de 150 milioane de euro.

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al FIRST BANK, declară: "Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunităţi similare de creştere. Între timp, continuăm să facem business «The American Way», cu accent pe creştere, prin servicii de calitate oferite clienţilor, digitalizare şi eficienţă".

Hanan Friedman, prim vicepreşedinte executiv, director al Diviziei de Strategie, Inovare şi Transformare, Bank Leumi Israel, declară:

"Vânzarea Bank Leumi România către FIRST BANK, care este deţinută de un lider al domeniului financiar internaţional, va permite continuarea implementării strategiei Leumi «follow your customer». Acest acord reprezintă un nou pas în implementarea strategiei internaţionale a Leumi, care se concentrează pe operaţiunile bancare comerciale ale filialelor noastre din SUA şi Marea Britanie şi pe colaborări cu companii locale importante în alte regiuni".

Amintim că fondul de investiţii J.C. Flowers a achiziţionat Piraeus Bank, după care i-a schimbat numele în FIRST BANK.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro