FLORIN CÎŢU: Am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula

B.F.
Politică / 7 martie 2020

Am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula

Premierul desemnat, Florin Cîţu, afirmă într-o postare pe Facebook, că PNL a "demonstrat că se poate", după ce Tribunalul arbitral internaţional a respins pretenţii ale fraţilor Micula de peste 9 miliarde de lei faţă de statul român, câştigând al doilea proces intentat României de fraţii Micula.

Florin Cîţu afirmă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook."Când nu furi, se poate! Dragnea, Ciolacu şi PSD au pierdut primul din cele două procese cu fraţii Micula. De ce nu ne spune PSD cum a reuşit performanţa să piardă acest proces? Sigur ştie Ciolacu. Ieri PNL a demonstrat că se poate şi am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula. Daca nu ai interese personale se poate să câştigi şi pentru Romania",

El adaugă că astfel s-au "salvat" 2.4 miliarde de euro, în timp ce "gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei".

"Am reuşit pentru că suntem mult mai buni şi mai cinstiţi. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru ţară. Nu ne oprim aici", mai spune Cîţu.

Într-un comunicat al firmei de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu, postat pe site-ul acesteia, se arată că, în 5 martie, Tribunalul arbitral internaţional constituit sub auspiciile Centrului internaţional pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii (ICSID) de pe lângă Banca Mondială a respins pretenţiile împotriva României în valoare de peste 9 miliarde de lei, formulate de Ioan şi Viorel Micula şi de mai multe societăţi române asociate acestora, inclusiv S.C. Scandic Distilleries SA (reclamanţii). De asemenea, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din costurile legale şi alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apăra împotriva pretenţiilor şi a cheltuielilor de arbitraj.

"Hotărâre arbitrală încheie un arbitraj iniţiat de Reclamanţi în anul 2014 în baza Acordului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Suediei privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor ("Tratatul"). În cadrul arbitrajului, Reclamanţii au susţinut că România şi-a încălcat obligaţiile internaţionale în temeiul Tratatului, nereuşind să aplice în mod adecvat legile privind impozitarea băuturilor spirtoase şi prin adoptarea unui nou regim de preţuri pentru apa minerală", arată sursa citată.

Cu toate acestea, în hotărâre, Tribunalul a decis că reclamanţii nu au arătat că România nu a reuşit să îşi aplice legile privind impozitarea în ceea ce priveşte băuturile spirtoase. Într-adevăr, a constatat că "România s-a angajat în eforturi serioase şi vizibile pentru a îşi aplica legile privind impozitarea în legătură cu alcoolul". Potrivit Tribunalului, România "a arătat că are un mecanism complex pentru aplicarea legilor sale, o strategie prin care se asigură aplicarea în mod eficient din perspectiva costurilor, şi o structură de executare atât la nivel de gospodărie individuală, cât şi la nivel de producător industrial, implicând ANAF, Vama şi DG Antifraudă", spun reprezentanţii firmei de avocatură.

În plus, Tribunalul a decis că nu are competenţă pentru a examina afirmaţiile reclamanţilor referitoare la regimul de stabilire a preţurilor pentru apa minerală, pe baza faptului că regimul a fost adoptat înainte de intrarea în vigoare a Tratatului în 2003.

România a fost apărată în cadrul arbitrajului de un consorţiu format din firmele de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu - LDDP din Bucureşti şi LALIVE din Geneva, Elveţia.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. HAI SICTIR BASTARD UITAT DIN GREȘEALĂ NEAVORTAT TU VREI SA NE PROSTEȘTI CU MINCIUNILE TALE CARE LE SPUI DE ÎNGHEAȚĂ OCEANELE. CE AI FĂCUT TU CU I(UDA ISCARIOTEANUL) OHANES CU 7 MILIARDE DE EURO CARE LEA ȚI ÎMPRUMUTAT. DE CE NU DUBLAȚI ALOCAȚIILE LA NEVINOVAȚI ÎNGERAȘI COPII. SAU MĂRIȚI PENSIILE LA PENSIONARII CARE ȘI AU RUPT OASELE PENTRU ECONOMIA ROMÂNIEI. NU AU FURAT CA VOI S AU A DISTRUS ECONOMIA CA VOI. DE CE URITI COPII, AVEȚI O MARE PROBLEMA APARATUL CARE FACE COPII VOI ÎL LUAȚI ÎN GURA ȘI ÎL SUGETI GUNOAIELOR, CARE ATI PROMOVAT L. G. B. T. UL ÎN ROMÂNIA. NU UITAȚI BLESTEMATILOR CA FOCUL SODOMEI ȘI GOMOREI VA AȘTEAPTĂ SCLAVI OCCIDENTULUI. ATI BĂGAT ROMÂNIA PINA PESTE 10 GENERAȚII ÎN DATORII CA SA TRĂIȚI VOI BINE ÎN LUX, ATI FĂCUT O PENTRU O BUCATA DE CIRNAT CU PAR ȘI DOUA OUA. SA DEA DUMNEZEU SA AVEȚI SFIRSITUL LUI IUDA ISCARIOTEANUL CARE CA ȘI VOI TRĂDĂTOR A FOST ȘI A IUBIT BANII ȘI A FURAT.

  TU CHIPUL SATANI ÎMPREUNĂ CU SUGALAUL CURISTUL, POPONARUL, BULANGIUL IOHANES CARE URITI FEMEILE VEȚI RAMINE ÎN VECI VECILOR CU ATITIA BANII ÎMPRUMUTATII PE SPINAREA ROMANILOR FĂRĂ SA RIDICAȚI UN PAI DOAR SA DAȚI O SEMNATURA ÎN NUMELE ROMANLOR ȘI ROMÂNIEI VEȚI RAMINEIN VEȘNICIE CEI MAI URITI, CIUFULITI, INSUPORTABILI DE PRIVIT DAR DE AUZIT CALAII ROMÂNIEI ȘI ROMANILOR. DUCEȚI-VĂ LA FRIZERIE CHIPURI CU COARNE BĂUTORI LOR DE SINGE ȘI SUDOARE A ROMANLOR. CI ND VA UITAȚI VOI ȘI CLICA VOASTRĂ ÎN OGLINDA NAZIȘTILOR, FASCISTILOR, HITLERISTILOR, SE SPARGE. TARA ÎNTREAGA VA ÎNTREABĂ SUNTEȚI MINDRI DE VOI ȘI DE IT RĂU ATI FĂCUT ȘI FACEȚI ÎN CONTINUARE ROMANILOR ȘI ROMÂNIEI. SOMN UȘOR COPII LUI LUCIFER.

  jos cu religia spiritualitatea si credinta , sa vina stiinta , secularismul si ateismul

  Marș afara din țară slugoi al multinationalelor si băncilor.

  Marș! 

  Mergi și ia o liniuță JAVRĂ. 

  Doar pe timpul vostru a fost austeritate. 

  Ordinari ce sunteți. 

  Nu va pasa deloc de poporul român.

  Nu cumva exact păcăliciul asta a plătit bani către Micula imediat după ce a venit la finanțe și a majorat deficitul ca un dobitoc?

  Oaaau

  Cum poate un partid sa castige sau sa piarda un proces? 

  Justitia nu este independenta?

  Nu ati "luat labele de pe justitie" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb