FLORIN CÎŢU:"În 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021"

S.B.
Politică / 15 august

"În 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021"

Fostul lider al PNL Florin Cîţu afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că "PSD = inflaţie = dobânzi mari" şi că în mare parte din perioada 2017-2019 România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE, informează news.ro.

"Despre încredere şi profesionalism. În 2020 România se împrumuta la dobânzi mai mici decât în 2019. La 6 luni 1.22% în 2020 < 3.02% în 2019. Iar la 15 ani, 4.47% în 2020 < 5.07% în 2019. În 2021 România se împrumuta la dobânzi mai mici decât în 2020 şi 2019", scrie Florin Cîţu într-un mesaj pe Facebook.

El continuă: "În 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021. Mult mai mari. La 6 luni, 3.97% în 2022 > 2.32% în 2021. Iar la 15 ani, 8.47% în 2022 > 4.14% în 2021".

"Corelaţie şi cauzalitate: PSD = inflaţie = dobânzi mari (În mare parte din perioada 2017-2019 România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE)", mai spune fostul preşedinte al Senatului, citând Raportul privind datoria publică 31 mai 2020, Raportul privind datoria publică 31 mai 2021 şi Raportul privind datoria publică 31 mai 2022.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Catule tu ești vinovat de tot ce se întâmplă i tara asta

  1. Domnule,

   Din pacate circul care are loc acum in Romania, in privinta inflatiei nu este vina lui Catu si, desi a fost partas, nu pare sa fi fost pus la punct de el. .  

   In Romania inflatia are un curs ascendent si a ajuns la valori periculoase. Aceasta este un adevar.  

   Insa, in Romania cursul de schimb al leului in raport cu principalele monede , inclusiv dolar si euro, a fost aproape stabil. Prin urmare cauza acestei inflatii nu este devalorizarea leului si scaderea din aceasta cauza a puterii de cumparare a romanilor.  

   In Romania, actuala inflatie se datoreaza excedentului de masa monetara, masa ce nu poate fi absorbita de comert, de sectoarele HORECA, turism, de sectoarele investitionale, cum ar fi sectorul constructii de locuinte, de sectoarele de prestari de servicii si..  

   Insa la acest excedent monetar pare sa se fi ajuns in mod deliberat si tot circul de acum pare sa fi fost o noua inginerie financiara, de data aceasta insa pusa la punct, mult mai sus decat nivelui celui de care zici.  

   Astfel, in Romania a fost adoptata o lege a salarizarii a carei prevederi aplicate chiar partial, cum este acum, fac ca salariile bugetarilor (sanatate, invatamant, S.N. Ap, si.. sa nu mai poata fi platite din resursele asigurate de bugetul de stat. In aceasta situatie, Guvernul a trebuit sa se imprumute masiv, in conditiile de care vorbeste fostul premier.  

   Dar in aceasta situatie, politica de salarizare nu a mai fost corelata cu oferta data de puterea economiei, masa monetara nu a mai putut si nu poate fi absorbita de economie si a determinat o cerere mare, de bunuri si servicii.  

   Rezultatul fata de cererea mare a fost cresterea preturilor.  

   Deasemenea, bancile au avut o politica ce nu a incurajat depunatorii si astfel acestea nu au atras fondurile excedentare ale romanilor. Dobanzile la depuneri au fost nesemnificaticve si guvernantii si clasa politica au incurajat aceasta situatie.  

   Toate aceste adevarate matrapazlacuri au dus si duc in final la redistruibuirea veniturilor si a avutiei si saracirea si la indatorarea romanilor si a Romaniei.  

   Prin urmare, aceasta inginerie s-ar putea rezuma astfel: Crestere de salarii nesustinuta economic - imprumuturi externe masive pentru plata salariilor - excedent de masa monetara - cresterea cererii - cresterea preturilor - redistrubuirea veniturilor si avutiei -saracirea si indatorarea Romaniei.  

   Si, totul a inceput cu LOV, PSD si Drag...  

   Asa ca, pentru circul de astazi din viata economica a romanilor si a Romaniei nu este vinovat numai cel de care zici, ca nu de la el a inceput.  

    

    

   Chiar ? Fabulos .

   Povesti cu pesti si dezmembrare economica  

   Clar. 

   Aici doar dobitocii mai lucreaza. 

   exemplu : Angajat Lidl , Kaufland ...etc...Germania , Italia. Aceeasi munca acelasi program .  

   Salar acolo : peste 1400 Euro . 

   In aceasta arie geografica 500-600 . Despre ce vorbimm .  

   Cu alte cuvinte ... sitemele economice occidentale sunt gripate si tinute la terapia intensiva a bancilor centrale. Deci ..mulgeti cat mai puteti de unde prindeti . Oricum finalul este acelasi . Tragic si mortal .

   A fost doar un exemplu ...ca multe altele ... 

   Principalul vinovat este libertarianul Cîțu. Nu poți vorbi despre dezvoltare în statul cu cele mai mici venituri la buget, raportate la PIB.

   Salarizarea de la stat pune presiune pe privați să majoreze salariile, altfel corporațiile de cartonaș vor găsi români dispuși să muncească doar prin Spania și Italia. Degeaba vă chinuie talentul, sunteți analfabeți economic.

   Aveți și studiu de caz, 2010, v-ați bătut joc de oameni și v-au plecat cu milioanele. :) 

   Corect

   Si dupa sutul din primavara viitoare ...aici vor ramane "specialii" , smecherii, pensionarii...si ce mai aduc din Banglades , Vietnam...etc...

   Deci dezmembrarea acesti arii geografice in urma acestei minciuni de 30 ani.... se va efectua in mod sigur . Simplu 

   Trage UE de securiști să majoreze taxele pt corporații și voi behăiți. :)

   Pensionarii sunt țepuiți maxim, pe față, virare cote către fonduri de pensii private, pensii sociale din bugetul de pensii stabilit din contribuții, zeci de mii de securiști militari și câteva mii de securiști din sistemul de justiție înghit echivalentul pensiilor celor 5 milioane de țepuiți care au contribuit în mod real. 

   Nu mai puteți de inteligenți. :) Ați fi fost în stare s-o ardeți pe contracte de 2 ore pt sclavi până când ajungeați să puneți gresie singuri. :)

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro