FLORIN CÎŢU:''Ne exprimăm recunoştinţa faţă de ceea ce veteranii de război reprezintă pentru noi: nişte eroi''

G.U.
Politică / 29 aprilie 2021

''Ne exprimăm recunoştinţa faţă de ceea ce veteranii de război reprezintă pentru noi: nişte eroi''

Faptele de arme ale veteranilor de război şi curajul cu care au luptat pe front arată profilul unor generaţii pentru care datoria împlinită faţă de ţară şi popor reprezenta un gest de onoare supremă, a transmis, astăzi, premierul Florin Cîţu cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, potrivit Agerpres.

"Ziua de 29 aprilie o dedicăm veteranilor de război, de fiecare dată cu sentimentul că faptele lor de arme, curajul cu care au luptat pe front reflectă profilul unor generaţii pentru care datoria împlinită faţă de ţară şi popor reprezenta un gest de onoare supremă. Cei pe care încă mai avem privilegiul de a-i avea printre noi, ajunşi la vârste venerabile, păstrează încă vii amintirile de pe front şi le împărtăşesc generaţiilor mai tinere. Nimeni nu le mai poate da înapoi anii de tinereţe petrecuţi în tranşee pentru eliberarea teritoriului naţional, nimeni nu poate şterge suferinţa din vremurile de război, dar îi putem răsplăti ducând mai departe exemplele lor şi purtându-le de grijă acum, când vârsta îi face mai vulnerabili", a menţionat premierul în mesajul său.

Premierul a subliniat că apreciază exemplul veteranilor de război care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, notează sursa citată.

"Ne bucurăm să-i avem printre noi cât mai mult de acum înainte şi apreciez exemplul veteranilor de război care au ales să se imunizeze anti-COVID-19, dovedind prin acest gest că au grijă de viaţa lor, dar se simt responsabili şi faţă de cei din jurul lor", a adăugat Florin Cîţu.

Prim-ministrul a salutat campania "Alături de veterani", în care se arată recunoştinţa faţă de aceşti eroi.

"Poveştile de viaţă ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria României şi vrem să fie cunoscute de cât mai mulţi dintre români. De aceea, salut campania "Alături de veterani", iniţiată de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Asociaţia "Alături de eroi", cu mediul de afaceri şi societatea civilă. Prin lansarea unei platforme online dedicată veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi toate celelalte manifestări incluse în această campanie vrem să ne exprimăm recunoştinţa faţă de ceea ce ei reprezintă pentru noi: nişte eroi", a afirmat Cîţu.

El a mai transmis "un gând pios" pentru cei care nu mai sunt.

"Celor puţin peste 2.600 de veterani supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial, cărora mă simt onorat să le transmit cele mai bune gânduri cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, le urez ani mulţi şi sănătate!", a mai transmis premierul.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. ca civil prefer să salut un veterean ducându-mi mana dreaptă in dreptul inimii decat să-l salut cu capul descoperit;

  pe vremea serviciului lor militar , să fii salutat cu capul descoperit sau descheiat la copcă era considerată o insultă ; azi este regulamentar ca militarii sa se salute si cu capul descoperit. 

  "Salutul militar este semnul de respect pe care militarii sunt obligaţi să îl acorde unii faţă de alţii, de pe loc sau din mişcare, atunci când se întâlnesc în diferite situaţii..

  "Militarii pot saluta acoperiţi sau descoperiţi." 

  A facut armata, adica serviciul militar ?

  Smecherii astia - sica, hoha, citu - joaca teatru. Nu-i intreseaza de veterani, interesul lor este doar la furat. Macar usr-plus-lgtbq o fac pe fata.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro