Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

FLORIN CÎŢU (PNL): Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale

D.D.
Politică /

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale, pentru că nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii şi colegii parlamentari, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu. Asta după ce ministrul de Finanţe a anunţat la România TV că va propune un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv pensiile speciale. Florin Cîţu mai spune că sistemul de pensii din România este falimentar.

Florin Cîţu nu are încredere că Eugen Teodorovici va reglementa situaţia pensiilor speciale.

"Nu ştiu cine mai crede ce spune Eugen Teodorovici de câţiva ani de zile. Ţin minte, când am spus că va introduce o taxă pe sistemul bancar, a spus că mint, când am spus că va distruge sistemul administrat privat de pensii, a spus că iarăşi mint şi apoi a venit cu OUG 114 şi aşa mai departe. Deci nu cred că cineva mai crede ceea ce spune Eugen Teodorovici", spune senatorul liberal.

El precizează că "în Parlament, Eugen Teodorovici a votat pentru pensii speciale la Curtea de Conturi şi alte câteva sectoare, anul trecut".

"E distanţă foarte mare de la ceea ce spune Eugen Teodorovici şi ceea ce face Eugen Teodorovici. Eu nu am încredere că va veni cu aceste pachete. Doar a aruncat ceva acum, aşa cum face de fiecare dată (...). Nu cred că vom vedea vreo soluţie pentru pensiile speciale, pentru că nu are nici un interes, Eugen Teodorovici nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii, colegii parlamentari şi aşa mai departe", consideră Cîţu.

Florin Cîţu spune că pensiile speciale - unele sunt indemnizaţii, unele sunt pensii de serviciu, au diferite denumiri - pot fi tăiate, la altele trebuie să schimbi legislaţia, dar că ne axăm foarte mult în discursul public acum pe pensii speciale, unde e o problemă, pentru că sunt două miliarde de euro anual, care se plătesc din pensii speciale, majoritatea pentru militari, dar problema sistemului de pensii este mult mai mare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Si liberalii au votat pentru parlamentari,primari etc,nu cred ca doar PSD-istii

  Serios,aveti o problema 

  Eu ca persoana fizica,sunt de acord

  Nu am incredere in politruci 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS