Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

FLORIN CÎŢU:"România a reuşit o creştere economică în termeni reali de 0,3%"

M.I.
Politică /

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, susţine că România a reuşit, împotriva criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni reali de 0,3% faţă de trimestrul 4 din 2019" şi se aşteaptă ca agenţiile de rating şi analiştii să corecteze estimările în perioada următoare.

Cîţu afirmă că urmează luni dificile pentru economie, dar anunţă că vor fi luate toate măsurle pentru a diminua efectul coronacrizei asupra cetăţenilor şi firmelor. "Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic", afirmă ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat "Despre creşterea economică", în care afirmă că "sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei".

"România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ", a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, modelele agenţiilor de rating şi analiştilor "au greşit în medie cu 1.2% şi acest lucru trebuie corectat".

"Mă aştept să vedem estimările revizuite în perioada următoare", a mai afirmat Cîţu.

Acesta susţine că "nu trebuie să ne oprim aici".

"Urmează luni dificile pentru economia României şi pentru români. Am crescut deficitul bugetar pentru a aloca mai mulţi bani către sănătate, şomaj tehnic, plata concediilor medicale, rambursare TVA anticipat, investiţii. Iar deficitul trebuie finanţat. Doar PSD creşte taxe şi nu plăteşte facturi pentru a diminua deficitul. În acelaşi timp criza din sănătate nu s-a terminat. Totuşi, Românii trebuie să ştie că acest guvern vă lua, că şi până acum, cele mai bune măsuri pentru a minimiza efectele negative ale crizei asupra bunăstării tuturor românilor. Cifrele pentru primul trimestru arată fară niciun dubiu că am luat TOATE masurile potrivite în acel moment", a mai afirmat Cîţu.

Ministrul Finanţelor susţine că va continua să administreze finanţele României "cu responsabilitate şi precauţie".

"Banii românilor trebuie direcţionaţi în acele sectoare ale economiei unde au cel mai mare randament. În acelaşi timp în fiecare luna fac o analiză de impact pe termen mediu şi lunga a relaţiei cheltuieli bugetare/ încasări. Dar, pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru romani vine din Paralament. Proiectele populiste care reduc veniturile şi cresc cheltielile bugetare pot arunca Romania în HAOS economic. Acest lucru trebuie să se oprească", a încheiat Cîţu, potrivit News.ro.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Alo Bursa! ....efectul crizei pandemiei?? de unde ati scos-o?

  Si efectul si criza sunt datorate, la fel si direct, de către virus( ma rog, pandemie). 

  Care ar fi sectoarele economiei unde banii au cel mai mare randament in conditiile in care Romania are o tara de 65% asistati bugetari (salariati in sectorul public + pensionari) ???

  1. Cresterea este din consum. Romanii consuma mult.Ajutorul UE pentru somajul tehnic si alte masuri, a dus la economie la buget.

  Concluzia este ca jumatate din economie (aia care sta in contiuare acasa) se poate inchide, daca cresterea economica vine de la sine chiar si atunci cand se lucreaza la turatie redusa.

  Ne putem lipsi de HORECA...cafeneaua va ajunge un moft, la fel ca si vacanta la mare sau la munte, actiivitati pur neesentiale in noua supravietuire in epoca de Covid.  

  1. Temediile naturiste ne scapa de multe boli, inclusiv de COVID19 insa asta impiedica vaccinarea si ciparea obligatorie.

   Am face economii si am dezvolta tara si continentul daca am renunta la BIG Pharma si am folosi remediile naturale care sa hu mai permita virusului sa strice membrana celulei sa se interpuna intre celula si virus. Exista multi antioxidanti , antivirali naturali. 

   Big Pharma nu are tratament CPVID, merge pe ghicite.Trateaza simptomul si nu cauza. 

   Ar trebui ca statul sa ofere gratuit suplimente alimentare din banii UE si proprii. sa deconteze aceste suplimente si sa nu mai rispeasca banii pe teste, vaciinuri si medicamente. Aceste otravesc organismul. contin otravuri, chimicale. Reproduc un text, nu cred ca e fakenews deoarece persoanal folosesc remedii naturiste de multi ani si recomand pacientilor aceste remedii pentru prevenirea si vindecarea bolilor. 

   OMS i-a propus 20 de milioane de dolari mită președintelui din Madagascar pentru a-l convinge să compromită un remediu destinat tratării COVID-19. Acesta a refuzat revoltat! 

   Președintele Andry Rajoelina a pus la dispoziția populației un remediu naturist deosebit de eficient în tratarea multor boli, inclusiv a Covid-19.  

   Andry Rajoelina e un om inteligent și liber, nesupus agenților Noii Ordini Mondiale. El a prezentat public, inclusiv în emisiuni TV (a acordat interviuri la FRANCE 24 sau RFI) virtuțile tonicului pe bază de plante. Drept dovadă că are dreptate, în Madagascar nu a murit absolut nicio persoană de Covid-19.Cu toate acestea reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu vor cu niciun chip să accepte tonicul drept remediu. Evident, pentru că asta le-ar strica tot planul de a vaccina întreaga populație a lumii. Ne amintim că exact la fel au procedat și în martie față de propunerea legată de hidroxiclorichină.  

   Însă președintele Madagascarului a ținut-o pe a lui, că tonicul e bun, și a reproșat celor din OMS că nu e cazul să considere că Occidentul are „monopol de inteligență”. „Nimeni nu ne va opri din a merge mai departe – nicio țară, nicio organizație.“, a afirmat Rajoelina ca răspuns la solicitările OMS de a nu mai folosi tonicul.  

   În aceste condiții, potrivit mai multor surse din Africa, după ce reprezentanții OMS au constatat că Rajoelina nu cedează, i-au propus un compromis: să adauge anumite chimicale „poison”=otravă!) în tonicul respectiv. Dar Rajoelina a refuzat revoltat și, mai mult, a declarat nu doar că își retrage țara din OMS, ci și că îndeamnă toate națiunile africane să facă la fel!  

   Bineînțeles, presa centrală din SUA sau din celelalte țări colonizate de globaliști nu suflă o vorbă despre acest scandal uriaș, care deja ia proporții. 

   TEXT preluat  

  Cresterea economica a lor sunt banii adusi de fetele luate cu forta si care nu au fost gasite nici pana acum, care au ajuns sa lucreze stiti voi unde , trimitandu-le lor banii direct in conturile lor, de unde mai scot niste bani si ii introduce la buget ca sa ii faca bani albi !

  Trebuie deschis imediat totul, nu mai cautati imprumuturi externe ca solutia o aveti in tara dar nu vedeti.In loc sa se uite la ONJN cate firme inregistrate in Malta si alte locatii specifice paradisurilor fiscale, au autorizatie pana in 2026, fac cu totul altceva in incercarea deturnarii ideii de a gasi bani in tara(sau scosi din tara inainte de epidemie) incep sa caute ajutor la FMI si BERD care dupa cum spunea cineva mai sus se repeta aceeasi greseala. Conform site-ului ONJN sunt listati operatorii economici si sediul acestora, dintre care :

  - 21 de operatori cu sediul in Malta  

  - 1 operator cu sediul in Croatia  

  - 1 operator in Anglia  

  Oare cum se platesc impozitele la aceste firme, cand Codul Fiscal Legea 227/2015, ii lasa sa incaseze numerar fara limita, la fel si cei de la banca prin ATM, cand noi multimea avem limita de 5000 Lei de plata intre persoane, iar daca ma duc la banca sa scot bani 2000 Euro in lei, ma intreaba ce fac cu ei si ma pune sa fac o cerere dupa care sa astept 3-5 zile pana vin banii. Vi se pare corect?  

  De pe site-ul ONJN:  

  "În atenția operatorilor economici licențiați, care au desfășurat activitate în domeniul jocurilor de noroc în perioada 2015-2018, ce nu au putut fi contactați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, la sediul social declarat, în vederea transmiterii notificărilor privind plata contribuțiilor anuale stabilite de art. 10 alin. (4) din OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările și completările ulterioare, aducem la cunoștință notificările prin următorul anunț: ......."  

  Cei care nu puteau fi contactati erau atat din Romania cat si din Malta. Despre ce vorbim aici? Nu si-au platit contributiile? Cautati in Malta ca sigur o sa ii gasiti , nici nu va lasa sa intrati in tara.Pana ajungeti acolo isi muta banii in Seycheles sau alte insule de o sa va plimbati tot globul, iar noi ramanem aici fara salarii. Ne imprumutati in numele nostru, vorbiti pentru noi si luati decizii in locul nostru, dar nu vedeti Codul Fiscal si alte portite lasate pentru cei care sunt multinationale sau alte firme din alta tara.  

  Ne-ati pus casa de marcat noua fiscala cu Internet sa ne verificati permanent daca suntem corecti, dar acesti operatori(firme) din alta tara, au casa de marcat fiscala??? 

  Decat sa va mai vaitati ca nu ii gasiti sa isi plateasca contributiile mai bine nu ii mai autorizati. Toate strazile sunt pline numai de case de pariuri care au sediul in alta parte , "offshore-uri" si nu platesc nimic, in loc sa avem pe strada orice altceva decat case de pariuri, cazinouri,case de schimb , banci ,amanet.

  Ce stie acest ministru de finante : "Finantam deficitul prin imprumuturi" - cand are solutia in tara, nu vede decat modele macro(Carrefour ,MegaImage) si atat , ca si-au platit aia impozitele si alea ciuntite la un profit de 1-2%din cifra de afaceri , sigur investim 100 lei sa scoatem 1 leu ! 

  Domnule, se vede clar ca Romania, cu actualul guvern, au facut bine fata pana acum situatiei dificile si sunt sperante sa ne descurcam. Catu este un ministru din ce in ce mai bun. Se vede si ca a acumulat experienta politica.

  Daca PNL-ul a facut imprudenta de a-i da un os de ros lui Vasilica Cuțu Cuțu, acum potaia asta lațoasa musca ca un turbat tot ce-i iese in cale! In ritmul si la dobanzile uriase la care se imprumuta Cuțu-Cuțu(sute de milioane zilnic), nici 20 de generatii de-acum incolo n-o sa poata plati datoria!

  Mincinosule Citu, cine a zis de crestere de 0.3%? INS-ul acela care este politizat de voi, liberalii acum? INS-ul acela mincinos? Asteapta revizuirea in jos. Si mareste deflatorul ala, bai ticalosule. Ca preturile au luat-o razna. Numai voi vedeti scadere a ratei inflatiei. Merele la 7 lei kg? Rosiile la peste 8 lei? Ticalosule Citu, cand erai in opozitie, urlai ca INS manipuleaza cifrele. Acum minti si ai devenit chiar tu ticalos.

  Cele mai mincinoase state din Europa de Est (dar si cele mai corupte), Romania si Bulgaria au raportat o crestere de +0.3% PIB.

  Chiar nu vede nimeni o coincidenta? Chiar nu vede nimeni ca aceste doua tari au mintit dar s-au gandit cum sa minta sa nu para exagerat? Si fiecare a calculat +0.3%. Chiar asa, mai ticalosilor? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie