Abonament gratuit

FLORIN CÎŢU:România va încheia 2020 cu o contracţie economică de 4,2% şi un deficit de 9,1%

M.G.
Politică /

România va încheia 2020 cu o contracţie economică de 4,2% şi un deficit de 9,1%

România va încheia anul cu o contracţie economică de 4,2% a PIB şi un deficit bugetar de 9,1% din PIB, repsectiv 96 miliarde de lei, a anunţat, astăzi, ministrul Finanţelor Florin Cîţu, care a prezentat ultima rectificare bugetară din 2020.

Cîţu a precizat: "Pentru ultima rectificare am luat în calcul o scădere de 4,2% a PIB, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a revizuit estimarea. Este în linie cu ceea ce observăm în acest moment, estimările pentru România. Toate instituţiile internaţionale şi-au îmbunătăţit prognozele către această cifră, 4,2-4,3%. (...) Ministerul Finanţelor propune o rectificare cu un deficit de 9,1% din PIB, respectiv 96 miliarde de lei, construit pe o contracţie de 4,2%. Deficitul se majorează cu 5 miliarde de lei. De unde vine această creştere, din estimarea noastră că nu vom mai încasa 4,2 miliarde de lei din ultima parte a anului, este vorba de venituri din economie. Această neîncasare vine ca urmare a faptului că cei care au acumulat datorii să poată să reeşaloneze pe următoarele 12 luni. Estimăm că pe urma acestei decizii nu vom încasa aceşti bani, dar sunt bani care vor rămâne la companii, vor rămâne în economie".

Cheltuielile bugetare cresc la capitolele sănătate, asistenţă socială şi investiţii. Se suplimentează fondul bugetului de asigurări de sănătate cu peste 1 miliard de lei, Ministerul Dezvoltării primeşte 1 miliard de lei pentru plata unor facturi, 1,1 miliarde de lei merg pentru subvenţii în agricultură, iar 1,2 miliarde de lei merg la Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului.

Cîţu a precizat că banii din Fondul de Rezervă sunt pentru cheltuieli neprevăzute, cel mai probabil pentru Sănătate.

Mai multe ministere primesc bani în plus. De la Ministerul de Finanţe se iau 134 milioane de lei economii cu cheltuieli de personal, a spus Cîţu. Sume similare se iau şi de la Ministerul Fondurilor Europene.

"Nu sunt economii importante", a spus Cîţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie