Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

FLORIN HAHUI, ROMEPS:"Ministerul Mediului s-a angajat să revizuiască programul Casa Verde"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Ministerul Mediului s-a angajat să revizuiască programul Casa Verde"

Ministerul Mediului: "Programul va fi aprobat prin Ordin de ministru"

Reprezentanţii Ministerului Mediului şi-au luat angajamentul să revizuiască programul Casa Verde, a anunţat, ieri, Florin Hahui, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS), într-un comunicat.

Domnia sa a declarat: "Am discutat despre programul Casa Verde atât cu secretarul de stat Raul Pop, cât şi cu reprezentanţi din conducerea Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Rămânem fideli dezideratului nostru, acela de a pune la dispoziţia autorităţilor expertiza noastră şi de a ne exprima clar şi cu fermitate poziţia faţă de forma actuală a proiectului. Credem că atunci când vorbim despre materiale prietenoase cu mediul trebuie să ne asigurăm şi că soluţiile sunt sustenabile.

Reprezentanţii Ministerului şi-au luat angajamentul de a revizui anumite aspecte şi mai ales de a transparentiza criteriile de selecţie a materialelor eligibile. Este important ca, indiferent de materialul termoizolant despre care vorbim, să luăm în calcul sistemul compozit şi tehnologia folosită".

Asociaţia a atras atenţia, săptămâna trecută, că pe lista materialelor ecologice aferentă programului Casa Verde, elaborat de Ministerul Mediului, se găsesc produse de izolaţie care pot afecta sănătatea.

Comunicatul de atunci al ROMEPS a condus la discuţii aprinse pe subiect, industriile interesate de program având opinii divergente.

Ghidurile de finanţare aferente Programelor Casa Verde şi Casa Verde Plus au fost în dezbatere publică până vinerea trecută, în prezent specialiştii din ministerul de resort şi cei din cadrul AFM analizând propunerile făcute pe această temă, urmând ca acestea să fie luate în vederea, în măsura în care se consideră necesar, la elaborarea formei finale a ghidurilor. Ulterior, programele guvernamentale vor fi adoptate prin Ordin de ministru, după cum ne-au spus reprezentanţii ministerului.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Vata e cancerigena. Aplicata la termosistem genereaza microparticule asemanatoare azbestului care aspirate genereaza cancer pulmonar. Cantitatea rezultata atunci cand e aplicata pe fatade este imensa. Cei mai afectati sunt muncitorii si locatarii. Acest program casa verde este o aberatie.

  1. Despre vata minerala, un material studiat timp de 15 ani, IARC a spus ca nu s-a putut demonstra o legatura cu cazurile de cancer. Nu exista dovezi statistice.

   ""Epidemiologic studies published during the 15 years since the previous IARC Monographs review of these fibres in 1988 provide no evidence of increased risks of lung cancer or of mesothelioma (cancer of the lining of the body cavities) from occupational exposures during manufacture of these materials, and inadequate evidence overall of any cancer risk." IARC press release, October 2001." 

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  In cazul polistirenului, HBCD folosit in polistiren ca sa intarzie raspandirea focului este cancerigen si a fost interzis de UE.

  "The European Union announced last week that it is banning HBCD (hexabromocyclododecane), the brominated flame retardant used in polystyrene building insulation. The ban will take effect by mid-2015 and be implemented through the European Union's REACH program (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals)." 

  1. Nu este adevarat. Este o minciuna. Toata europa foloseste acelasi tip de materie prima. Mincinosilot de la vara.

   Polistirenul vechi si cel aflat in stocuri este ignifugat cu HBCD care a fost interzis in UE pentru ca este CANCERIGEN. Iata ce spune sefa ROMEPS:

    

   "Delia Filip (ROMEPS) a spus că este posibil ca anumiți producători de polistiren expandat să fi achiziționat materia primă din Asia, înainte de 2012, moment de la care au intrat în vigoare o serie de restricții referitoare la substanța de ignifugare. 

    

   "În acest caz, într-adevăr există suspiciunea că sunt și materiale neignifugate. Au fost efectuate și testări de colegii mei în trecut și au fost depistate cazuri de genul acesta, care au fost imediat reclamate Inspectoratului de Stat în Construcții", a precizat ea. 

    

   Delia Filip a menționat că, în prezent, polistirenul expandat nu prezintă probleme în ce privește toxicitatea, în cazul unui incendiu, cu atât mai mult cu cât normele recente au dus la schimbarea agentului de ignifugare. 

   "Acel agent de ignifugare, chiar și cel folosit în trecut, e într-o proporție mai puțin de 1% din totalul substanțelor, deci e un procent foarte mic și nu este o substanță care să ridice probleme atât de mari", a completat ea." 

   Sigur ca Delia Filip ne spune ca HBCD nu este cancerigen. Ca este in cantitate mica. Dna Filip a devenit dintr-o data mai desteapta decat intreaga CONVENTIE A NATIUNILOR UNITE care a interzis substanta in 2013.

    

   "The Stockholm Convention on Persistent Organic Pollutants has voted for a global ban of hexabromocyclododecane (HBCD), a common flame retardant in insulation, textiles, and electronics. 

    

   With HBCD now on the convention's list of pollutants, countries must work to eliminate its use. The European Union's toxics program, called REACH, had already identified HBCD as a "substance of very high concern" and called for its phase-out by 2015. But David Azoulay, managing attorney for the Center for International Environmental Law (CIEL) in Geneva, Switzerland, says that the global ban is a good step. "The ban prevents other countries from adopting this chemical for existing or developing new uses for it," he told ScienceInsider. 

   CIEL and other environmental groups were disappointed that the European Union was granted a 5-year exception for using HBCD in expanded and extruded polystyrene insulation in buildings." 

   Cine a dat spaga in EU pentru ca otrava din polistiren sa mai fie tolerata inca 5 ani? Cine? MAFIA POLISTIRENULUI CANCERIGEN. 

   Delia filip este o neavenita, ajunsa intamplator la romeps prin sprijinul unui patlamentar ametit.

   si deja s a inlocuit HBCD ul cu un alt agent de ignifugare. cei de la vata au aceeasi lianti toxici si cancerigeni de la origini iar despre ei nu spune nimeni nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie