FLORIN IORDACHE:"Parlamentul aşteaptă deciziile şi motivările CCR pe codurile penale"

A.P.
Politică / 22 octombrie 2018

Florin Iordache (Sursa foto: Twitter)

Florin Iordache (Sursa foto: Twitter)

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat astăzi că parlamentarii aşteaptă hotărârile şi motivările Curţii Constituţionale pe codurile penale după care vor face corecţiile necesare, adăugând că în cadrul dezbaterilor Comisiei de la Veneţia nu s-a discutat despre OUG 92/2018.

"Vineri şi sâmbătă a avut loc la Veneţia dezbaterea asupra celor două rapoarte, vor apărea în cursul zilei de astăzi sau probabil mâine concluziile la cele două rapoarte, unul care vizează legile Justiţiei, celălalt care vizează Codul penal şi Codul de procedură penală. Eu am participat acolo şi punctul de vedere pe care l-am exprimat şi pe care vi-l spun şi dumneavoastră este următorul: în ce priveşte Codul penal aşteptăm hotărârile pe care Curtea Constituţională urmează să le dea în această săptămână. În ceea ce priveşte Codul de procedură penală, aşteptăm motivarea, pentru că nu a fost decât un comunicat care prevedea ce articole au probleme şi, în funcţie de aceste două motivări şi de punctele exprimate de Comisia de la Veneţia, vom face corecţiile necesare", a spus Iordache, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că în ceea ce priveşte al doilea raport, cel care vizează legile Justiţiei, nu s-a luat în discuţie Ordonanţa 92, singura observaţie fiind că aceasta a ajuns foarte târziu.

"Urmează ca, în perioada următoare, să operăm modificările în consecinţă. Singura observaţie care a vizat, faţă de raportul preliminar din vară, a fost aceea că o serie de greşeli şi o serie de inexactităţi, în urma corespondenţei pe care am avut-o cu Comisia de la Veneţia, au fost corectate, cum ar fi acea prevedere cu netemeinicia şi eu am spus permanent că acea prevedere cu netemeinicia a fost o dezinformare a Comisiei de la Veneţia. În legătură cu toate celelalte modificări şi lucruri bune care s-au făcut şi care îmbunătăţeau raportul, dat fiind faptul că prevederile Ordonanţei 92 au ajuns foarte târziu la Comisia de la Veneţia, nu au fost reţinute", a menţionat Florin Iordache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro