FLORIN ROMAN:"Torţionarii dovediţi ai regimului comunist rămân fără privilegii"

S.B.
Politică / 13 octombrie 2020

"Torţionarii dovediţi ai regimului comunist rămân fără privilegii"

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensile militare de stat. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a afirmat că "torţionarii dovediţi ai regimului comunist rămân fără privilegii". "Consider că aplicarea acestei legi nu-i va lăsa pe mulţi torţionari să doarmă bine", a afirmat Roman, informează news.ro.

"Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege pe care l-am iniţiat ca deputat liberal şi care lasă fără privilegii torţionarii regimului comunist. Legea mi-a fost propusă de Marian Ceauşescu şi, ca om care ascultă vocea străzii, am iniţiat-o şi am susţinut-o până la adoptare. Practic, torţionarii regimului comunist, cu hotărâre definitivă a instanţei, nu vor mai primi pensii militare. Sunt deja celebre câteva cazuri de foşti comandanţi de penitenciare, care în perioada comunistă au comis crime împotriva umanităţii, din motive politice, după care s-au bucurat de privilegiul unei pensii substanţiale", a transmis, marţi, liderul deputaţilor PNL după adoptarea legii.

Florin Roman face referire la fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu.

"Torţionarul Vişinescu a ordonat persecutarea a peste 138 de deţinuţi, înfometaţi, lăsaţi fără asistenţă medicală sau puşi la muncă până la epuizare fizică. Tortura şi bătaia au fost folosite ca instrumente de "reeducare". Consider că aplicarea acestei legi nu-i va lăsa pe mulţi torţionari să doarmă bine. Este doar începutul luptei împotriva torţionarilor care au schingiuit în închisorile comuniste lideri ai PNL şi PNT, lideri ai studenţilor şi pe toţi cei care s-au opus cu curaj ororilor comunismului",a mai transmis Roman, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. După război : mulți viteji s-arată.... Bingoooooo!!!!!!!!

    care tortionarii?aia cu pensii speciale aparati de pnl -usr

    Daca mai ramane la guvernare acest gogosar unflat o sa explodeze si o sa improaste cu rahat peste tot in jur. El si idolul lui Marian Ceausescu, indivizi din aceeasi tagma sunt doi circari ieftini care cu scandalul lor continuu ecraneaza temele esentiale. Presupun ca circul despre pensiile tortionarilor (1-2 cazuri in 30 de ani) ascund consolidarea unor privilegii pentru sutele de mii de beneficiari de pensii miltare nesimtite. Adica pentru putinii militari si multii asimilati militarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro