Florin Spătaru: "Vom putea diminua bugetul Ministerului Economiei cu 10 milioane lei"

G.D.
Politică / 12 aprilie

Florin Spătaru: "Vom putea diminua bugetul Ministerului Economiei cu 10 milioane lei"

Bugetul Ministerului Economiei poate fi diminuat cu zece milioane lei, respectiv cinci milioane lei din categoria bunuri şi servicii şi cinci milioane lei din amânarea programului geologic naţional, a declarat, astăzi, ministrul de resort, Florin Spătaru, conform Agerpres.

"Ieri am am transmis către Secretariatul General al Guvernului scrisoarea prin care, în urma analizei făcute, vom putea diminua bugetul Ministerul Economiei cu 10 milioane de lei: 5 milioane din categoria bunuri şi servicii şi 5 milioane de lei amânarea programului geologic naţional, care ar putea intra în discuţii pentru finanţare după adoptarea tuturor actelor normative care duc la modificarea legii minelor şi a programului geologic naţional", a spus Spătaru într-o conferinţă de presă în judeţul Dâmboviţa.

El a subliniat că Ministerul Economiei are un buget relativ scăzut şi analiza a fost făcută cu mare acurateţe.

"Pentru anumite cheltuieli, pentru anumite servicii de care aveam nevoie am putut, pe de o parte, să reducem, să analizăm, să vedem că acele servicii nu mai sunt necesare la nivelul la care le-am bugetat. Dar anumite cheltuieli pot fi amânate corespunzător, pentru că Ministerul Economiei are un buget relativ scăzut şi analiza pe care am făcut-o pe buget a fost făcută cu mare acurateţe. Având în vedere solicitarea, am analizat acel buget de 5 milioane de lei pentru bunuri şi servicii care ar putea fi amânat pentru perioada următoare", a explicat Florin Spătaru.

Potrivit ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, Coaliţia de guvernare a luat decizia de a se face o ajustare pe cheltuieli în valoare de circa 20 miliarde lei pe bugetul general consolidat, subliniind că nu va fi o rectificare, ci este vorba despre un plan de măsuri şi nu se vor tăia salarii, nu vor fi concedieri şi nu se va interveni la investiţii, la proiectele din fonduri europene şi din PNRR.

"De altfel, domnul prim-ministru a transmis tuturor colegilor ca, până mâine, să transmită o serie de propuneri de soluţii privind ajustarea unor cheltuieli la care se poate renunţa. Aşteptăm să vedem cu ce se vine, evident, se fac o analiză şi un plan de acţiune, o ordonanţă de măsuri fiscal-bugetare", a precizat ieri Adrian Câciu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Las domnule ca bani de 600 de BMW-uri Serie 3 noi pt militia romana sint, pt pensii speciale sint, pt folosirea masinilor de servici in scop personal sint, pt marirea cu 1,5% din PIB a bugetului apararii sint, pt milioanele de functionari care taie frunza la ciini sint, pentru cele 3 noi ministere infiintate acum 5 ani sint.....sint banuti , doar de ciordeala nu prea mai sint

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb