FMI va publica în 25 ianuarie raportul World Economic Outlook

S.B.
Macroeconomie / 05 ianuarie

FMI va publica în 25 ianuarie raportul World Economic Outlook

Fondul Monetar Internaţional va publica în 25 ianuarie raportul World Economic Outlook privind proiecţiile economice globale, cu o săptămână mai târziu decât era planificat, pentru a lua în calcul cele mai recente evoluţii cauzate de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului în întreaga lume, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al FMI, pe fondul indiciilor că instituţia va înrăutăţi prognozele, informează Agerpres.

"Raportul actualizat World Economic Outlook va fi lansat în 25 ianuarie pentru a permite echipelor noastre să încorporeze cele mai recente evoluţii legate de pandemia de COVID-19 în previziunile economic", a declarat oficialul FMI.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, anunţa că se aşteaptă la publicarea raportului în 19 ianuarie.

În octombrie, FMI şi-a revizuit uşor în scădere, cu 0,1 puncte procentuale, estimările privind evoluţia Produsului Intern Brut Mondial, care ar urma să înregistreze un avans de 5,9% în 2021. Potrivit instituţiei financiare internaţionale, această revizuire este cauzată, parţial, de o înrăutăţire a perspectivelor pentru economiile avansate, din cauza perturbărilor apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare. Însă această înrăutăţire este compensată parţial de un avans mai puternic al unor state emergente exportatoare de materii prime şi al unor economii în curs de dezvoltare. Pentru acest an, FMI se aşteaptă la un avans al economiei mondiale de 4,9%.

Economiştii previzionează că FMI va înrăutăţi prognoza privind PIB-ul SUA, cea mai mare economie mondială, ţinând cont de răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului. În octombrie, FMI şi-a revizuit în scădere, cu un punct procentual, estimările privind evoluţia economiei americane, care ar urma să înregistreze un avans de 6% în 2021, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a deficitului de pe piaţa forţei de muncă. Pentru acest an, FMI se aşteaptă la un avans al PIB-ului SUA de 5,2%.

Varianta Omicron generează în prezent o creştere puternică a cazurilor de COVID-19 în numeroase ţări, dintre care unele bat recorduri de la începutul pandemiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

14 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9432
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3142
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9246
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.8267

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
unicornulvesel.ro
erfi.ro
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro