Abonament gratuit

Fondul de investiţii din Kuwait - interesat de afaceri în ţara noastră

A.P.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fondul de investiţii din Kuwait - interesat de afaceri în ţara noastră

Atragerea de investiţii de tip greenfield, brownfield şi în proiecte de tip Parteneriat Public-Privat a fost tema principală a întâlnirii de ieri dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea şi Ahmed Al-Tahous, director executiv în cadrul Autorităţii de Investiţii din Kuwait (KIA).

"România şi Kuwait au potenţialul de a-şi dezvolta parteneriatul inclusiv din perspectiva calităţii de hub-uri regionale. Poziţia şi rolul României în această zonă a Europei şi poziţia Kuwaitului în zona Golfului sunt argumente importante de care pot profita companiile din ambele ţări", a declarat Oprea, conform unui comunicat de presă.

Ministrul român a prezentat cadrul macroeconomic favorabil investiţiilor şi nivelul înalt de calificare a specialiştilor din IT, ceea ce atrage proiecte competitive.

Oficialii KIA şi-au exprimat interesul de principiu pentru oportunităţile de investiţii din România, inclusiv în proiecte PPP, piaţa de capital sau în domeniul imobiliar.

Autoritatea de Investiţii din Kuwait (Kuwait Investment Authority - KIA) este cel mai vechi fond suveran din lume, fiind înfiinţat în 1953. KIA este res­ponsabilă pentru gestionarea Fondului general de rezervă din Kuwait (GRF) şi a Fondului generaţiilor viitoare (FGF), precum şi a altor fonduri încredinţate de către ministrul de finanţe.

În 2018, volumul schimburilor comerciale a fost de 60,58 milioane de dolari, din care 60,29 milioane dolari export românesc. Faţă anul 2017, s-a înregistrat o creştere a exportului de 17,52%, conform Agerpres. În primele 3 luni ale anului 2019, volumul schimburilor comerciale a fost de 18,04 milioane de dolari, din care 17,91 milioane de dolari export româ­nesc. Faţă de perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creştere a exportului de 5,96%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie