Fondul de investiţii din Kuwait - interesat de afaceri în ţara noastră

A.P.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Fondul de investiţii din Kuwait - interesat de afaceri în ţara noastră

Atragerea de investiţii de tip greenfield, brownfield şi în proiecte de tip Parteneriat Public-Privat a fost tema principală a întâlnirii de ieri dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea şi Ahmed Al-Tahous, director executiv în cadrul Autorităţii de Investiţii din Kuwait (KIA).

"România şi Kuwait au potenţialul de a-şi dezvolta parteneriatul inclusiv din perspectiva calităţii de hub-uri regionale. Poziţia şi rolul României în această zonă a Europei şi poziţia Kuwaitului în zona Golfului sunt argumente importante de care pot profita companiile din ambele ţări", a declarat Oprea, conform unui comunicat de presă.

Ministrul român a prezentat cadrul macroeconomic favorabil investiţiilor şi nivelul înalt de calificare a specialiştilor din IT, ceea ce atrage proiecte competitive.

Oficialii KIA şi-au exprimat interesul de principiu pentru oportunităţile de investiţii din România, inclusiv în proiecte PPP, piaţa de capital sau în domeniul imobiliar.

Autoritatea de Investiţii din Kuwait (Kuwait Investment Authority - KIA) este cel mai vechi fond suveran din lume, fiind înfiinţat în 1953. KIA este res­ponsabilă pentru gestionarea Fondului general de rezervă din Kuwait (GRF) şi a Fondului generaţiilor viitoare (FGF), precum şi a altor fonduri încredinţate de către ministrul de finanţe.

În 2018, volumul schimburilor comerciale a fost de 60,58 milioane de dolari, din care 60,29 milioane dolari export românesc. Faţă anul 2017, s-a înregistrat o creştere a exportului de 17,52%, conform Agerpres. În primele 3 luni ale anului 2019, volumul schimburilor comerciale a fost de 18,04 milioane de dolari, din care 17,91 milioane de dolari export româ­nesc. Faţă de perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creştere a exportului de 5,96%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS