FONDURI EUROPENEAparat RX performant, destinat Spitalului pentru Copii Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea #Construcţii / 2 februarie 2022

Aparat RX performant, destinat Spitalului pentru Copii Galaţi

Proiectul de 10,9 milioane lei presupune şi construirea unui corp nou de clădire

Spitalul pentru Copii din Galaţi va fi dotat cu un aparat performant pentru investigaţii şi imagistică, în urma unei achiziţii derulate de către municipalitate în cadrul proiectului cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea compartimentului pentru primiri urgenţe a unităţii medicale. Este vorba despre o investiţie de peste un milion de lei.

"Instalaţia RX cu 2 posturi de grafie şi 2 detectori (unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital) va trebui să permită investigaţii la nivelul întregului schelet, investigaţii ale aparatelor respirator, gastrointestinal, cardiovascular şi urogenital, precum şi reducerea dozei de radiaţii cu aproape 90%, pentru protecţia pacientului şi a medicului. Aparatul performant va avea următoarele componente: generator de înaltă tensiune, ansamblu tub-cupolă ataşat la tavan prin şine, masă telecomandată, coloană port-tub pentru tubul RX, detector digital - unul fix şi unul mobil (wireless), colimator, stativ vertical, sistem digital pentru achiziţia/prelucrarea imaginii, staţie postprocesare, accesorii şi amenajarea spaţiului din punct de vedere al radioprotecţiei. În urma licitaţiei publice privind achiziţia unei instalaţii RX cu 2 posturi de grafie şi 2 detectori, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de către firma SC PROTON IMPEX 2000 SRL Bucureşti. Valoarea contractului, cu un termen de 120 de zile, este de 1.159.787 lei.", se arată în comunicatul de presă trimis de Primăria Galaţi.

Proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Compartiment Primiri Urgenţe - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" Galaţi" este în valoare totală de 10,9 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, iar 4,2 milioane de lei sunt fonduri de la bugetul local.

"În cadrul proiectului se construieşte un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent şi astfel se va extinde compartimentul primiri urgenţe care va funcţiona pe doua secţiuni: primiri urgenţe minore şi majore. La subsolul clădirii vor fi o cameră computer tomograf, o cameră angiograf şi o cameră rezonanţă magnetică. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele şi parcările adiacente. Vor fi extinse şi modernizate instalaţiile electrice, sanitare, termice, climatizare şi ventilaţie", au adăugat, în acelaşi comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb