FORŢELE NAVALE:Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri

V.G.
Miscellanea / 4 august

Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri

Scafandrii Forţelor Navale Române au distrus, ieri, o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanţă de aproximativ 8 mile marine de ţărm, într-un raion maritim din zona Tuzla, în timpul activităţilor de scufundare planificate în cadrul Exerciţiului multinaţional "Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22" (EP MCM Dive), informează Agerpres.

Exerciţiul EP MCM Dive este condus de Centrul 39 Scafandri şi se desfăşoară, în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră. La acesta participă 240 de militari români şi aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franţa, Statele Unite ale Americii şi Turcia, arată sursa citată.

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine într-un raion din apropierea ţărmului românesc, cuprins între Tuzla şi Midia, pentru apărarea oraşului Constanţa de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare româneşti şi au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării şi au fost cartografiate, fiind denumite de marinari "minele din barajul istoric".

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate şi distruse, prin explozii controlate de la distanţă, în timpul exerciţiilor şi antrenamentelor, de către scafandri de mare adâncime şi scafandri de luptă EOD (specializaţi în lucrul cu dispozitive explozive). Activităţile de instruire, desfăşurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaţionale pentru situaţii reale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro