Fostul şef al BCR Asigurări de Viaţă a fost revocat, pentru încălcarea obligaţiilor de serviciu

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 iulie 2014

Schimbarea preşedintelui BCR Asigurări de Viaţă, de la sfârşitul anului trecut, nu a avut loc în condiţiile "paşnice" pe care păreau să le sugereze anunţul că Sorin Mititelu o înlocuieşte pe Florina Vizinteanu.

Un comunicat transmis de compania de asigurări, în decembrie 2013, arăta că funcţia de preşedinte al directoraturului său urma să fie preluată, de la 1 ianuarie 2014, de fostul director de retail al Băncii Comerciale Române, după ce Florina Vizinteanu părăsise poziţia, la jumătatea lunii respective.Ce nu spunea documentul (şi aflăm din Monitorul Oficial) este că fostul preşedinte al BCR Asigurări de Viaţă a fost revocat, pentru că şi-ar fi încălcat obligaţiile de serviciu, iar numirea lui Sorin Mititelu s-a făcut în condiţii de urgenţă.

Potrivit unor hotărâri ale Consiliului de Supraveghere al asiguratorului adoptate pe 13 decembrie şi publicate în Monitorul Oficial, în urmă cu două zile, compania considera că Florina Vizinteanu şi-a încălcat "în mod semnificativ" obligaţiile asumate în baza contractului de management, precum şi prevederile legale.

În textul citat se afirmă că domnia sa nu a acţionat cu profesionalism şi diligenţa unui bun administrator, iar atitudinea, comportamentul şi acţiunile sale din a doua jumătate a anului trecut au determinat Consiliul de Supraveghere (CS) al BCR Asigurări de Viaţă să îşi piardă încrederea în capacitatea sa de a administra firma "cu prudenţă, diligenţă, într-o manieră profesionistă". Documentul mai notează că rezultatele financiare preliminare indicau, la data respectivă, o pierdere de aproximativ 130 milioane euro, ceea ce impunea luarea unor măsuri de urgenţă, în vederea prevenirii unei proceduri de reorganizare şi a unor sancţiuni în conformitate cu legislaţia aplicabilă.

"Această evoluţie nefavorabilă nu a fost comunicată în timp util şi în mod adecat de către doamna Florina Vizinteanu consiliului de supraveghere, iar consiliul de supraveghere a concluzionat după o analiză minuţioasă că această situaţie a fost cauzată în mare măsură de politicile de management defectuoase aplicate de către Directorul condus de doamna Florina Vizinteanu".În baza acestor argumente, CS al BCR Asigurări de Viaţă a decis să o revoce pe Florina Vizinteanu de la conducerea societăţii, se precizează în textul din Monitorul Oficial.

Numirea lui Sorin Mititelu în funcţia de preşedinte al directoratului societăţii de asigurări s-a făcut în baza unei hotărâri luate cinci zile mai târziu de către Consiliul de Supraveghere, care a avut în vedere, pe lângă revocarea Florinei Vizinteanu, necesitatea "urgentă" a numirii unui nou preşedinte, pentru defăşurarea normală a activităţii, precum şi experienţa profesională a fostului director de retail a BCR, pe care CS a considerat-o ca fiind relevantă.

Florina Vizinteanu nu a putut fi contactată, până la închiderea ediţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dna Vizinteanu este un profesionist desavarsit. Invivizii care au schimbat-o (ca nu se pot numi domni) sa se pregateasca, va veni curand si vremea lor si nenea Treichl o sa "isi piarda increderea in capacitatea lor de a administra" afacerile din Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro