Franţa anunţă că traficul prin Canalul Mânecii revine treptat la normal

S.B.
Internaţional / 14 ianuarie

Sursa foto: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

Traficul prin Canalul Mânecii revine treptat la normal la Calais, iar un camion din cinci este supus unui control amănunţit, în special din cauza nepregătirii corespunzătoare a formalităţilor vamale, a precizat joi ministrul delegat pentru Conturi Publice din Franţa, Olivier Dussopt, informează Agerpres.

"De la începutul anului, traficul era redus, la 1.500 de camioane pe zi, în contextul în care media este cuprinsă între 5.000 şi 6.000. Ne apropiem de 5.000-6.000. Ieri, de exemplu, aproape 4.000 de camioane au traversat frontiera", a afirmat oficialul la Sud Radio.

"Dintre aceste camioane care trec frontiera (...), unul din cinci este supus unui control mai amănunţit, fie un control de documente, fie un control al încărcăturii. Unele se fac din motive sanitare (...), dar marea majoritate a camioanelor care sunt controlate la vamă sunt oprite pur şi simplu pentru că firma nu a făcut operaţiunile vamale prealabile", a adăugat el.

De la 1 ianuarie şi odată cu ieşirea Marii Britanii din piaţa comună europeană, schimburile comerciale între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie sunt asimilate operaţiunilor de import şi export şi, prin urmare, sunt supuse unui anumit număr de noi reguli.

Companiile trebuie să îndeplinească formalităţi vamale înainte de transportul mărfurilor, pentru a putea trece prin noua frontieră.

În anticiparea acestor noi constrângeri, mai multe companii şi-au intensificat schimburile comerciale cu Regatul Unit până la 31 decembrie, astfel că traficul a rămas mult mai scăzut de la începutul anului.

În plus, lockdown-ul introdus în Anglia pentru a combate epidemia de COVID-19 a redus de asemenea circulaţia, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa intram odată in normal,UK.tot in Europa a rămas, comerțul trebuie intensificat cu Anglia,se simte o ușoară lipsa la anumite produse si pe continent si la ei! Nu mi se pare normal!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro