Franţa somează Pakistanul să retragă comentariile unui ministru care-l compara pe Macron cu naziştii

J.P.
Internaţional / 22 noiembrie 2020

Franţa somează Pakistanul să retragă comentariile unui ministru care-l compara pe Macron cu naziştii

Ministerul francez de externe a cerut Pakistanului să retragă comentariile unui ministru care a susţinut că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îi tratează pe musulmani la fel cum procedau naziştii cu evreii în cel de-al doilea război mondial, transmite duminică AFP, citată de Agerpres.

Comentariile au fost făcute sâmbătă pe Twitter de ministrul pakistanez pentru drepturile omului, Shireen Mazari, în contextul disensiunilor bilaterale legate de republicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo.

Mazari a revenit duminică cu noi acuzaţii. Ea afirmase cu o zi în urmă că Macron le face musulmanilor ce le-au făcut naziştii evreilor - copiii musulmani vor primi numere de identitate (alţii copii - nu), exact cum evreii au fost obligaţi să poarte steaua galbenă pe haine pentru identificare'.

După reacţia Parisului, ea a scris în aceeaşi reţea socială. 'Aceste cuvinte pline de ură sunt minciuni sfruntate, pline de ideologia urii şi a violenţei. Astfel de denigrări sunt nedemne de acest nivel de responsabilitate. Le respingem cu cea mai mare fermitate', a comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Agnes von der Muhll, precizând că Franţa a informat ambasada pakistaneză la Paris despre condamnarea comentariilor.

'Pakistanul trebuie să rectifice aceste remarci şi să revină pe calea dialogului bazat pe respect', a cerut ea. La sfârşitul octombrie, parlamentul de la Islamabad a cerut guvernului pakistanez să îşi recheme pe ambasadorul de la Paris, acuzându-l pe Macron de incitare la ură împotriva musulmanilor.

Preşedintele francez îi adusese un omagiu profesorului Samuel Paty, decapitat de un tânăr musulman de origine cecenă pentru că prezentase într-o lecţie despre libertatea de exprimare caricaturile cu profetul Mahomed. După republicarea acestora, Macron afirmase că dreptul la blasfemie este strâns legat de libertatea religioasă din Franţa.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Pai si asa este!

  Francezul acesta a devenit extrem de nesimtit cat si presa satirica de la ei. 

  Nu mai au pic de politete iar in 10-20 de ani se vor arde rau de tot, atat economic cat si militar! 

  Nu la ei in tara ci pe alte fronturi de lupta pentru chipurile "democratiei", "libertatii", "pacii" de prin alte state in tranzitie. 

  Ceva cu arabi pe acolo... 

  Ironia este ca in Pakistan Adolf este foarte pretzuit, ca leader forte.

  Comentariile unui german in pakistan: 

  "I don't know whe rethis fascination comes fr om, not just for the Nazis but for all things German. Most people don't realize that today's Germany is very different fr om the Third Reich. It's not surprising. Many have never even been to the next big city in their own country, so how should they know what things are like in Germany these days? 

  As a result, many Pakistanis easily switch fr om Hitler to Mercedes ("Very excellent car, but a little too expensive"). A few days ago a white Mercedes built in the 1970s was driving ahead of me in the center of Islamabad carrying a family of seven. On the back was a sticker bearing a black swastika in a white circle. Underneath it read: "I like Nazi."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro