DIKE

Franţa va sancţiona difuzarea online a unor informaţii ce ar putea pune în pericol viaţa altor persoane

J.P.
Internaţional /

Franţa va sancţiona difuzarea online a unor informaţii ce ar putea pune în pericol viaţa altor persoane

Premierul francez Jean Castex a anunţat vineri introducerea de sancţiuni pentru difuzarea online a unor informaţii personale ce ar putea "pune în pericol viaţa altor persoane", după asasinarea, în urmă cu o săptămână, a unui profesor de istorie în regiunea pariziană, conform Agerpres.

Legea împotriva separatismului ce va fi prezentată pe 9 decembrie va include "posibilitatea de a-i sancţiona pe cei care postează online informaţii personale ce pun în pericol viaţa altora", a spus Castex, citând cazul profesorului Samuel Paty, a cărui identitate şi numele colegiului la care preda au fost publicate pe internet de părintele unui elev şi un predicator islamist.

El a anunţat de asemenea "o întărire a protecţiei funcţionarilor şi agenţilor publici", în scopul "penalizării celor care fac presiuni" asupra lor, "prin cuvinte sau comportamente, cum s-a întâmplat la Conflans-Sainte-Hornorine la adresa lui Paty şi a directoarei colegiului".

Premierul francez a făcut şi un prim bilanţ al controalelor efectuate pe parcursul săptămânii la responsabili de asociaţii islamiste.

Jean Castex a anunţat că au fost efectuate "56 de vizite" la domiciliu şi au avut loc 27 de arestări, după semnalări de conţinuturi online ilicite.

"S-a decis efectuarea a 123 de vizite la domiciliu şi 56 au fost deja efectuate", a declarat premierul francez, precizând că "1.279 de semnalări pe platforma Pharos, serviciu dedicat semnalării de conţinuturi ilicite pe internet, au permis 27 de arestări".

Premierul francez a anunţat o întărire a efectivelor platformei de supraveghere a reţelelor, precum şi crearea "unui departament specializat al Parchetului din Paris pentru centralizarea urmăririlor şi îmbunătăţirea eficacităţii lor".

În ceea ce priveşte lupta împotriva urii online, Castex a precizat că ea se va face în mod concertat cu directivele Comisiei Europene.

Executivul european urmează să dezvăluie până la sfârşitul anului o nouă legislaţie, "Digital Services Act", pentru a reglementa mai bine giganţii înaltelor tehnologii în materie de gestionare a datelor, dezinformare şi în special discursuri ale urii.

Luni, vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, a estimat că lupta împotriva conţinuturilor de ură online trebuie să fie însoţită de "garanţii" necesare pentru protejarea libertăţii de exprimare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie