Furăm noi la vot cu toţii, securiştii şi cu hoţii

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2019

Furăm noi la vot cu toţii, securiştii şi cu hoţii
MAKE

Toţi suntem hoţi, este de ajuns să ajungem în poziţie şi imediat dăm cu jula.

Cinstit este cel care încă nu a avut prilejul.

De aia se fac alegeri, ca să-i deosebim pe proşti de hoţi, pe următorii patru ani.

Graniţa dintre categorii este artificială, orice prost poate deveni ministru.

Mă rog, ministrul este numit.

Dăncilă nu este un bun exemplu, pentru că ea a rămas în prima categorie, chiar şi după ce a fost pusă premier.

Florin Iordache şi Tudorel Toader au trăit drama comună că, în calitate de ministru al justiţiei, este de neconceput ca stăpânul la care eşti slugă să intre la bulău.

Atunci tu de ce mai eşti ministru?

Care-i definiţia?

În general, Iordache şi Toader nu înţeleg de ce unii au ajuns la bulău, în acest stat care este de drept.

Pentru ei, criteriul cert după care un hoţ poate intra la bulău este să aibă pat acolo.

Ministerul Justiţiei trebuie comasat cu Ministerul Turismului, în amândouă, conceptul central este cel de "cazare".

Nu are spaţiu de cazare, turistul nu intră.

Pentru aceşti doi remarcabili miniştri ai justiţiei, justiţia depinde de numărul de paturi din puşcării.

Se numeşte justiţie factuală; de la momentul la care prizoanele sunt pline, putem fura slobozi.

Orice prost poate deveni ministru, dar nu orice ministru poate să spună astfel de prostii, ci îţi trebuie două genii, pe numele lor Florinel şi Tudorel.

Dacă ai mai mulţi osândiţi decât paturi la mititica, atunci dai o graţiere prin ordonanţă de urgenţă.

Mai poţi să şi anulezi sentinţele, pe motiv că au fost date pe baza unor probe obţinute ilegal (dar tema asta este cu securişti şi nu va fi tratată aici, ci în partea terminală a articolului; aici e cu hoţii şi corupţii, adică, vardiştii).

Mai poţi să anulezi sentinţele şi pentru că le-au pronunţat în complete de trei judecători.

Sau de cinci.

De patru sau de oricâţi, sentinţele pot fi anulate.

Partidul de guvernământ are multiple idei despre combaterea corupţiei şi cea mai de necombătut este că hoţii certamente au drepturile omului.

Zdob si Zdub - Everybody In The Casa Mare.

Îi scoţi pe hoţi de la Zdup şi îi trimiţi să ne facă Zob; îi amesteci printre noi, că oricum toţi suntem hoţi şi nu se mai cunoaşte.

Complementar, şefa anticoruptiei LKC, admirată de suedezii antiromâni între care se numără evreul ungur George Soros, ajunge pe plan local un fel de ultima zdreanţă, de nu mai îndrăzneşte nimeni să-i spună "Laura Codruţa Kovesi", acum ea este LKC.

Infractori din toate ţările în care au fugit o fac pe LKC cucuvea mov şi văduva neagră, suficient ca genialul Tudorel, în complicitate cu Curtea Constituţională a României să îl oblige pe preşedintele Klaus Iohannis (sărac cu duhul, dar mai ales şantajabil) să o revoce.

Spectrul Laurei Codruţa Kovesi bântuie acum Uniunea Europeană.

Hoţii lor şi hoţii noştri şi-au dat mâna cu distinsul Sebastian Ghiţă şi distinsa Adina Florea.

Din inculpat, Ghiţă a devenit inculpator (cuvântul nu există) şi a acuzat-o pe LKC.

Adina Florea, propusă de genialul Tudorel în locul lui LKC, a anchetat-o pe LKC şi i-a interzis lui LKC să părăsească ţara, împiedicând-o să se ducă la Bruxelles, unde urma să-şi susţină candidatura la funcţia de procuror şef al UE.

La sfârşit, judecătorul cazului a spus că Dosarul este o tâmpenie.

Este o strategie: scoţi hoţii din puşcării şi îi bagi pe procurori.

Orice prost poate deveni ministru.

Astăzi, europarlamentar.

Partea terminală a articolului

Am aflat că, da, toţi suntem securişti.

Deci, toţi sintem şi hoţi şi securişti.

Unii securişti sunt buni, alţi securişti sunt răi.

Dan Voiculescu este un securist bun, are fundaţie şi face bine la oameni.

Traian Băsescu este un securist rău şi toată lumea abia aşteaptă să înfunde puşcăria.

Securiştii, se ştie, alcătuiesc statul paralel, adică miniştrii sunt doar de faţadă, deciziile sunt luate de securişti, pe la spate.

Nasol, publicului nu-i place să fie securişti în spate, mai bine e Dragnea.

El e bun.

Nu e stalinist.

NOTA AUTORULUI:

Sensul verbului plasat în titlul articolului este dubios.

Ştiu că ştiţi.

O spun ca să ştiţi că stiu, dar, de fapt, şi asta ştiţi.

Ar putea să pară că această Notă a autorului este inutilă.

------

Minciunile miniştrilor de justiţie

Închisorile, în acelaşi stadiu de acum doi ani, când au fost invocate ca argument al urgenţei graţierii

4 Ianuarie 2017

Audiere la Comisiile Juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Florin Iordache, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei:

"Voi încerca să regândim viziunea cu privire la distribuţia bugetului pentru a reduce risipa, pentru a relua programul de construire şi reabilitare a unor sedii, pentru reabilitarea locurilor de recuperare. Voi căuta ca într-un timp cât mai scurt să deblochez situaţia de criză din penitenciarele din România prin construirea sau identificarea unor noi spaţii pentru cei privaţi de libertate, dar şi printr-o resocializare şi regândire cu privire la o politică penală umanistă, în care sancţiunile alternative la pedeapsa închisorii să nu aibă caracter decorativ. Fără îndoială, putem găsi soluţii alternative pentru penitenciare. Construcţia a două penitenciare nu rezolvă problema supraaglomerării".

20 ianuarie 2017

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a declarat: "În perioada 1998-2015, ANP a preluat 12 foste unităţi militare, imobile din care 8 aveau şi clădiri în componenţă, iar 4 doar terenuri. Clădirile nu au putut fi populate cu persoane lipsite de libertate, deoarece sunt în proporţie de circa 80% degradate, iar configurarea nu respectă cerinţele minime de siguranţă şi securitate privind cazarea, fiind necesară expertizarea tehnică şi transformarea lor, prin lucrări ample de construcţii şi instalaţii, investiţii şi intervenţii. E o soluţie falsă că îi putem muta imediat pe deţinuţi acolo. Ar dura circa 3-4 ani pentru a reuşi să le aducem la standardele minime de cazare".

28 ianuarie 2017

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, la Antena 3, că în anul 2017 va începe construcţia a două penitenciare, la Caracal şi Berceni, dar finalizarea lor va dura cinci ani.

Florin Iordache: "De aceea, pentru a evita o hotărâre pilot a CEDO, România trebuie să vină cu un pachet de legi pentru a rezolva problema supraaglomerării din închisori şi pentru a evita astfel o eventuală penalizare de 80 de milioane de euro anual din partea CEDO". Iordache susţinea că trebuie adoptate OUG pe amnistie şi graţiere, pentru a reduce "gradul de încărcare a penitenciarelor care este de peste 150%". Iordache spunea: "Nu putem construi peste noapte cele 9.000 de locuri care ne trebuie".

18 decembrie 2018

Florin Iordache, la Antena 3: "Sunt decizii CEDO care stabilesc condiţii minimale pentru deţinuţi. România riscă să plătească penalităţi uriaşe pentru că nu a făcut nimic pentru acei oameni. Acei oameni nu au greşit atât de mult ca să îi condamnăm la moarte. Poate ministrul Justiţiei, peste noapte, să construiască penitenciare? A fost chestiunea cu recursul compensatoriu. Mai poate fi o flexibilizare a legislaţiei în ceea ce înseamnă condamnările, dar peste noapte nu se poate adopta ceva dacă vrem un moment zero".

25 aprilie 2019

Raportul de activitate al ministrului demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader pentru perioada 2017-2019, pagina 71: "Guvernul a aprobat un plan de lucru pentru crearea a 8095 de noi locuri de cazare în penitenciare. Prin Mecanismul Financiar Norvegian urmează să fie construite 1400 noi locuri de cazare, în valoare totală de 21.007.300 euro. Prin bugetul de stat, urmează să fie realizate 4975 noi locuri de cazare. Prin împrumut de la o instituţie financiară internaţională se vor realiza 1900 noi locuri de cazare prin construirea penitenciarelor Berceni şi Unguriu.

Desi guvernul a aprobat realizarea unui studiu de fezabilitate pentru penitenciarul Berceni şi studiul a fost realizat, documentaţia nu a fost avizată din cauza unor neconformităţi de natură tehnică şi economică şi a fost returnată.

Pentru penitenciarul Unguriu din judeţul Buzău era în desfăşurare, la 25 aprilie 2019, procedura de evaluare a ofertei privind studiul de fezabilitate.

În 12 martie 2019, Guvernul a aprobat negocierea cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, negocierea unui împrumut de 223 de milioane euro pentru modernizarea infrastructurii din penitenciarele din România.

24 mai 2019

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat, în exclusivitate, pentru Ziarul BURSA: "Nu s-a întâmplat nimic din ceea ce s-a promis pentru sistemul penitenciar. Totul este mort, din punct de vedere al proiectelor privind construcţia de penitenciare, de peste 2 ani. S-a discutat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei despre un împrumut pentru construcţia a două penitenciare, unul în localitatea ilfoveană Berceni şi altul în judeţul Buzău, la Unguriu. Cei de la banca europeană au spus că ne dau banii, dar trebuie să fim şi noi în stare să îi luăm, adică să ne prezentăm cu proiectele. Până acum, în doi ani, nu a fost întocmit niciun proiect pentru cele două penitenciare şi de aceea nu s-a făcut nicio cerere de finanţare către BERD. Sunt doar planuri. Nu s-au făcut nici modernizări la actualele penitenciare, nici nu au fost extinse şi nici nu s-au construit noi spaţii de cazare. Nici nu avea cum atât timp cât în bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fondurile alocate investiţiilor au scăzut de trei ori în ultimii doi ani, sub mandatele miniştrilor Florin Iordache şi Tudorel Toader".

(Documentare întocmită de George Marinescu)

Opinia Cititorului ( 21 )

 1. si Ciolos este securist, a spus-o chiar el ca exista securisti buni

  1. Domnule, ti-am zis ca toti sintem securisti, dar matale nu esti multumit si precizezi ca si Ciolos este securist.

   Adica, cum?!

   Toti si Ciolos?! 

   1. Dragnea si partenerii sai au reusit un lucru extraordinar, au trezit constiinta civica in tineri. De acum incolo , prezenta la vot va fi mult mai mare ( chiar daca nu 50% ca ieri) si aceasta va pune tot timpul o mare presiune pe politruci. Este mult mai complicat sa manipulezi masele atunci cand prezenta la vot este mare.

   2. M-a intristat sa-i vad pe dl Ciolos si pe tinerii de la USR dand din manute si cantand voiosi in timp ce zeci de mii de oameni din diaspora au fost batjocoriti si au stat si cate 10 ore la coada. Le inteleg bucuria , pt ca si pe mine m-a bucurat infrangerea coalitiei arogante, dar cred ca n-ar strica un pic mai multa decenta. 

   3. Domnule Iohannis , discursul dumitale ar fi trebuit sa inceapa cu ”ma doare inima pt romanii batjocoriti din diaspora, romani care viseaza cu disperare sa-si ia tara inapoi”.

   4. Sub nici o forma USR si PNL nu ar trebui sa accepte sa vina la guvernare fara alegeri anticipate. Toate capcanele plantate de PSD in economie se vor sparge in capul lor iar ei vor deconta din nou totul la alegerile parlamentare din 2020, asa cum s-a intamplat si in 2016 dupa ”guvernul meu” Ciolos. Aveti grija domnilor sa nu-i dezamagiti pe tinerii si pe cei din diaspora care v-au votat. Aceste este inca un motiv pt care nu este cazul sa bateti din manute si sa cantati pt ca va asteapta lucruri grele de rezolvat... 

   ...va asteapta lucruri grele de rezolvat... pe care nu sunteti capabili sa le rezolvati...

  Un studiu acurat, probabil usor perimat, intre timp,ca n-ai ce face, lumea se schimba!-, afirma si impunea legea 10-80-10. Intr-o masa de oameni, cam zece la suta vor comite o infractiune in orice situatie, zece procente n-o vor face sub nici un motiv iar covirsitoarea majoritate, 80 %, se situeaza pe diversele nivele ale lui "depinde". Eu as spune ca nu sintem toti hoti... Unii dintre noi sint prea fricosi sau prea prosti. Securisti puteam fi toti si inca putem. Calitatea nu depinde de nimic. Nimeni nu poate fi nici prea prost, nici prea fricos. La fel e in politica.

  1. Precizez ca articolul de fata nu porneste de la o baza factuala, ci de la ipotezele de lucru ale PSD, teoretizate de Emil Constantinescu:

   1. "Acesta este un popor de hoti"; 

   2. "Am fost invins de Securitate". 

   Prin urmare, articolul nu poate fi nici contracarat, nici completat sau nuantat, invocind statistici.

   Este ca si cind ai invoca recensamintul iudeilor din timpul lui Irod (in a carui lista, Isus nu figureaza), ca sa negi existenta lui Dumnezeu. 

   M-am obisnuit ca ipotezele de lucru ale PSD sa nu fie fondate pe baze factuale dar ignorarea prostilor, punerea la indoiala a existentei unei categorii atit de reprezentative a omenirii, mi se pare mai ultragioasa decit punerea la indoiala a existentei lui Dumnezeu! Nu voiam sa contracarez nimic, doar dreptate pentru majoritate!

   "Eu as spune ca nu sintem toti hoti... Unii dintre noi sint prea fricosi sau prea prosti. "

   Alta explicatie nu va trece prin minte? 

   Asta suna exact ca teza biblica, sau ce e ea, stie Make mai bine, cf careia toti ne nastem pacatosi, ca pacatul originar, c-o fi, c-o pati...

   S-avem pardon. Va rog, deocamdata frumos, sa nu ma insultati. 

   Nu voi a va insulta. Nu va suspectez de prostie. De-aia va acuz de fatarnicie, va atribuiti un cognomen derutant pentru observatorul de buna credinta!

  ... e ca penitenciarele NU sint suprapopulate in acest moment. Unele au o supraocupare neglijabila, cele care arondeaza Bucurestiul au locuri libere. Pentru femei e un caz special...Penitenciarul Tirgsor, singurul de gen, are, la ora la care scriu, cazate 418 persoane private de libertate. In vara anului trecut a atins 660. Capacitatea e cam de 900. Deci femeile n-ar trebui amnistiate, ca e loc destul!

  Liviu Dragnea nu ceda, noi suntem de patea ta... pana la 4,99% mai e mult de munca!

  1. Replica zilei;

   Reporter: Domnule Dragnea, acum va veti da demisia?

   Liviu Dragnea: Da', de ce?! 

   Dragnea, ia-ți proasta și pleaca!

   Dar de ce spuneti asa?! Are si el un suflet. De ea nu sunt sigura.

   Si il baga si la puscarie.

   Nici nu apuca sa faca casatorie. 

   De Darius ce sa mai zic? 

   Nici el nu mai stie cate dosare are. 

   Cred ca-l baga inapoi si pe Ghita.

   Intra toti la puscarie. 

  Ati remarcat tacerea asurzitoare a vuvuzelelor politice?!

  PSD este surprins de esec, propaganda nu stie ce sa spuna, scriptul nu exista, vuvuzelele tac milc. 

  1. S-au schimbat majoritățile pe la coloniști. Mi-e că SRI a obținut victoria un pic după ce ar fi fost utilă. :)))))))))))))))))

   Tati , cand ditai partidu e prost de boune si lasa codrini ,ciordachi si alti hahaleri sa iasa in fata cu aberatii se duce drak orice lucru bun pe care l-au mai facut.De ce ? Pt ca binele facut apare ca o mita pt ca boboru sa inchida ochii la violul justitiei.Daddy s-a infrant singur si la fel Psd.LCK si SRI erau in corzi , nu de acolo li se trage.Dar e mai usor sa faci pe victima decat sa iti recunosti prostia ca ,deh,aroganta e mare cand esti ditai baronul ,marele conducator,salvatorul natiei ,etc

  Ca de obicei. A se vedea textul meu din BURSA publicat la 1 octombrie 2018, despre cum merg la puscarie Dragnea, Udrea, Mazare si Ghita. Urmariti logica! Veti vedea cum se vor adeveri toate prognozele mele...

  Acum ni-l ia la racoare cand incepeau sa-l treaca apele ? Sa vezi victimita la PSD in campania la parlamentare.Deja jelesc ca sistemul , oamenii rai care nu vrea binele tarii , care nu vrea salarii da jermania la tot boboru :) Sare si Boru cu Sf Liviu binefacatoru fauritor de minuni :) Martir , nu alta :)

  Eu nu inteleg cum marele barbat de stat ,curajosul care a scapat de 4 asasini , liderul liderilor nu se arata si fuge in masini cu geamuri fumurii .Pai ce facem ,boss? Esti mai putin barbat decat Nuti ? Doamne si ce zmei sunt cand conduc ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro