Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

GABRIEL LEŞ, DESPRE SUSPENDAREA PROCEDURII PRIVIND CORVETELE:"O las pe seama Parchetului"

T.V.
Politică /

Gabriel Leş

Gabriel Leş

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, ieri, că nu ştie despre ce suspiciuni este vorba în cazul suspendării procedurii de achiziţie a corvetelor multifuncţionale, el subliniind că va lăsa Parchetul să se pronunţe în acest caz.

"Autoritatea contractantă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale este Departamentul pentru Armamente, de la care am primit o informare precizând aceste două aspecte, (...) nişte suspiciuni vizavi de procedură şi o contestaţie în contenciosul administrativ făcută de unul dintre competitori pentru anularea Hotărârii de Guvern care reglementează această achiziţie. Am primit o informare pe această temă, dar le-am citit doar să fiu informat cât de cât, însă aş dori să nu mă pronunţ, o las pe seama Parchetului, să vedem ce vor spune ei", a afirmat Leş, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a precizat că sesizarea Parchetului în legătură cu procedura de achiziţie a fost făcută doar pentru siguranţa şi deplina legalitate a acestei proceduri.

"Poziţia pe care Ministerul Apărării Naţionale a luat-o ieri este doar pentru a ne asigura că această procedură s-a făcut în deplină legalitate şi bineînţeles să vedem ce va spune contenciosul administrativ vizavi de plângerea celor de la Şantierul naval", a mai susţinut Leş.

Ministrul a adăugat că orice întârziere nu este benefică, însă nu se problema de "ameninţări sau de aspecte care ţin de lucruri puţin mai grave".

"Noi avem cei 2% (n.r. din PIB pentru Apărare) şi în acest an vom avea cei 2%, ideea e ca această achiziţie să se facă în deplină legalitate, (...) pentru că este uşor să cheltui bani, însă ar fi foarte important să putem face şi un transfer tehnologic ca să existe în România capabilităţi necesare şi pentru mentenanţă şi pentru alte lucruri", a completat Gabriel Leş.

Procedura de achiziţie a unor corvete ultramoderne a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din putul uimirii:

    Procedura de achiziţie a unor corvete ultramoderne a fost suspendată de Ministerul Apărării Naţionale (! de catre MAN) dar ministrul nu stie de ce; lasa pe altii sa descifreze.

    Ce sinistru. 

    1. pai nu stie de ce a anulat Dragnea. Banuieste, dar nu stie sigur, nu a fost informat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS