Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

GABRIELA CREŢU:''Guvernul să întreprindă demersuri pentru ca cei ce au relaţii cu Marea Britanie să nu fie surprinşi de Brexit''

G.U.
Politică /

''Guvernul să întreprindă demersuri pentru ca cei ce au relaţii cu Marea Britanie să nu fie surprinşi de Brexit''

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat, Gabriela Creţu, şi-a exprimat îngrijorarea că britanicii intenţionează să nu respecte normele europene în ceea ce priveşte accesul la piaţa unică europeană şi solicită Guvernului de la Bucureşti să întreprindă demersurile necesare pentru ca atât întreprinderile din România, cât şi cetăţenii care au relaţii cu Marea Britanie să nu fie luaţi prin surprindere de Brexit, transmite Agerpres.

În cadrul dimensiunii parlamentare germane a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, a avut loc o videoconferinţă cu statut confidenţial a negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, cu preşedinţii Comisiilor pentru afaceri europene din statele membre UE. Michel Barnier a informat preşedinţii CAE asupra stadiului negocierilor aflate în desfăşurare privind viitorul relaţiilor UE-UK, răspunzând, de asemenea, întrebărilor acestora, conform unui comunicat de presă.

"Solicităm Guvernului României să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca atât întreprinderile din România, cât şi cetăţenii care au relaţii cu Marea Britanie să nu fie luaţi prin surprindere de Brexit. Suntem extrem de interesaţi de finalizarea negocierilor privind relaţiile viitoare cu Marea Britanie în virtutea bunelor raporturi tradiţionale, dar, mai ales, datorită faptului că mai mult de jumătate de milion de români au ales-o drept a doua patrie. Soarta lor, drepturile de care se vor bucura sau nu, după 1 ianuarie 2021, este foarte importantă pentru noi. În aceste condiţii, ne exprimăm îngrijorarea că actuala poziţie a negociatorilor britanici confirmă cele mai sceptice aşteptări anterioare, şi anume că Guvernul conservator urmăreşte să culeagă toate avantajele fără a-şi asuma obligaţiile sau a respecta normele pe care orice european le respectă, în special în ceea ce priveşte accesul la piaţa unică europeană", a afirmat Creţu, potrivit comunicatului citat.

Preşedintele Comisiei de afaceri europene a Senatului şi-a exprimat speranţa încheierii unui "acord echilibrat, în cele din urmă".

"Susţinem eforturile echipei de negociere conduse de Michel Barnier în apărarea poziţiei agreate de toate statele membre ale Uniunii Europene. Timpul rămas este însă foarte scurt în condiţiile în care Marea Britanie nu a solicitat activarea clauzei care permitea prelungirea perioadei de tranziţie. Indiferent de conţinutul viitorului acord, situaţia după 31 decembrie se va schimba! Comisia Europeană a publicat o listă comprehensivă cu aceste schimbări. Recomandăm cetăţenilor şi companiilor interesate să verifice din proprie iniţiativă şi să ia măsurile necesare pentru a se adapta noii situaţii", a adăugat Creţu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ,, Ciurcil " Ne-a dat la Stalin, acum ne-a dat la COVID.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie