GABRIELA FIREA:"Majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului"

V.G.
Politică / 24 august

"Majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă, astăzi, că împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, a iniţiat un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale, care reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social, informează News.ro.

Ministrul precizează că astfel, se majorează standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

"Mă bucur să anunţ că am iniţiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social", spune Gabriela Firea pe Facebook.

Ea precizează:"Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice".

"Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, aşa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci şi urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, preţurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum. Aceşti bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că şi ei au dreptul la un trai decent! ", spune ministrul Familiei.

Gabriela Firea arată că "grija pentru copiii abandonaţi a fost una dintre priorităţile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, încă de la început".

"Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie de a găsi cele mai bune soluţii pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru susţinerea persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vârstnice. Este obligaţia noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe şanse pentru un trai decent", spune Firea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro