GABRIELA FIREA: "O familie cu mulţi copii nu are cum să trăiască decât greu, de la o zi la alta"

S.B.
Politică / 3 august 2022

"O familie cu mulţi copii nu are cum să trăiască decât greu, de la o zi la alta"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a arătat că o familie cu mulţi copii trăieşte greu, în această perioadă, "de la o zi la alra" şi a adăugat că ministerul pe care îl conduce se va implica, prin proiecte dedicate, şi în sprijinul seniorilor care sunt singuri şi au nevoie de ajutor, informează news.ro.

Întrebată, miercuri seară, la Antena 3, cum trăieşte o familie din România, Gabriela Firea a explicat că o familie cu mulţi copii nu are cum să trăiască bine, în această perioadă de crize suprapuse.

"O familie cu mulţi copii nu are cum să trăiască decât greu, de la o zi la alta, cu excepţia celor care au venituri foarte mari, dar este o nişă foarte mică, îngustă. Cele mai multe familii cu mulţi copii nu prea reuşesc să îşi îndeplinească dorinţe, mai mult îndeplinesc necesităţi. Şi asta este marea părere de rău şi a mea - şi sunt convinsă că a tuturor celor care s-au decis să intre în arcul guvernamental şi să participe la această guvernare - pentru că sensul politicii oneste este de a face viaţa oamenilor ceva mai bună. Şi atunci, fireşte, că există îngrijorări atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor, pentru seniori, fiindcă trebuie să ne gândim şi la cei care au muncit o viaţă şi, din păcate, de multe ori, în discursul public, seniorii sunt trecuţi la şi altele şi chiar sunt îndemnuri să nu-i mai respectăm pe cei în vârstă, pe părinţii şi pe bunicii noştri, lucru cu care eu nu pot să fiu de acord", a declarat Firea.

Ministrul Familiei a anunţat că în perioada următoare vor exista proiecte dedicate seniorilor.

"În perioada următoare, după proiectele pentru copii, pentru familie, tineri şi egalitate de şanse, vom avea şi proiecte dedicate seniorilor. În această perioadă lucrăm în grupuri ţintite din punct de vedere juridic şi administrativ şi la proiecte pentru seniori. Ce îmi doresc eu este ca prin măsurile conjugate ale ministerelor de linie să se ajungă măcar la un echilibru. După criza financiară, după criza energetică, după criza sanitară pe care o traversăm deja şi cu război la graniţă. Sunt mai multe crize suprapuse şi viaţa românilor, mai ales a celor care au şi mulţi copii, nu poate să fie una uşoară", a declarat Gabriela Firea.

Firea a precizat că la nivelul ministerului pe care îl conduce sunt gândite programe dedicate pentru bătrânii care se simt singuri şi nu au niciun ajutor.

"Principalul obiect de activitate al Ministerului Muncii, de această dată se referă la alocaţii şi pensii, dar împreună cu noi, reprezentanţii Ministerului Familiei, gândim politici publice care să sprijine diferitele categorii de cetăţeni şi de aceea şi spuneam că venim complementar faţă de majorările împreună cu majorările pentru alocaţii, pentru pensii, pentru salarii şi cu alte proiecte, spre exemplu. Sunt mulţi seniori şi primim astfel de semnale la minister care se plâng de singurătate, se plâng de faptul că au copiii şi nepoţii plecaţi în străinătate la muncă, sunt în diaspora, foarte mulţi au grijă de ei în continuare, dar sunt şi cazuri, din păcate, din ce în ce mai multe în ultima perioadă, de seniori, de bunici care nu mai au niciun sprijin, nu mai au nici bani, dar nu au nici ajutor în ceea ce priveşte achiziţionarea medicamentelor sau poate o procedură medicală. Nu mai spun de cei care vor pur şi simplu să aibă cu cine să vorbească sau să fie însoţiţi la un prieten sau la teatru sau la film. Aceste proiecte poate par de la distanţă, că nu sunt urgente şi nu sunt presante. Dar viaţa noastră, a tuturor, înseamnă în primul rând condiţii decente de trai, dar înseamnă şi un confort psihic şi un confort spiritual", a declarat Firea.

Gabriela Firea a mai spus că Ministerul Familiei ar putea prelua cazurile de bătrâni singuri.

"Ce ne gândim acum concret este să preluăm cazurile de părinţi şi bunici care nu mai au legătură cu copiii sau nepoţii plecaţi la muncă în străinătate şi cărora le este greu să îşi procure medicamente, alimente sau să meargă pur şi simplu la un teatru, cum spuneam, la o piesă de teatru sau la un prieten să intre într-un program al Ministerului Familiei prin care să fie sprijiniţi, ţintiţi pe această componentă", a adăugat Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce există un asemenea minister? Răspuns: pentru că există Firea soția lui Pandele!

    Am înțeles că a fost numită ministru și abia apoi s-a creat ministerul rupand părți de la alte ministere care să fie după "chipul" dnei Firea !

    În felul ăsta dna rămâne în "cărți " pentru alegerile viitoare ! 

    Firea esti rusinea PSD lui.. Minister de taiat frunze la caini... Dute femeie la Pandele si lasa ne esti de rasul lumii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb