GABRIELA FIREA:"Pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani"

F.D.
Politică / 20 mai

"Pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea spune că mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere, la stat şi la privat. Se lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen şi pregătirea unui pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani, potrivit News.ro.

"Respectul faţă de femei - tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic - SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic - Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România - Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!", spune Firea într-o postare.

"Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei", a scris Gabriela Firea.

Ea anunţă că lucrează la minister pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi pentru combaterea şi prevenirea hărţuirii sexuale la locul de muncă.

"De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecut de 40 de ani", mai afirmă Firea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Familiile cu copii sunt discriminate negativ la achizitia de imobile. O familie cu 4 copii se poate imprumuta mai putin decat una fara copii desi are nevoie de spatiu locativ mai mare. Genial! O familie cu 4 copii are cheltuieli mult mai mari decat una cu copii. Au ajuns romanii sa prefere sa aiba caini sau pisici decat copii. O familie cu 4 copii are nevoie de minim un autoturism cu 7 locuri - alta cheltuiala. Voi ati facut programe "sociale" pentru milionari in euro (dezvoltatorii imobiliari). Pe ei ii subventionati si familiile cu 4 copii sa se descurce. Pe urmna va dati cu turul de pamant ca nu aveti muncitori si aduceti africani si asiatici,

    Prima casa ar trebui sa fie numai pentru familiile cu copii!!!!!

    1. Oricata dreptate ai avea,nu te astepta de la "ministerul" asta la oarece ajutor.Este cea ma sinecuristica sinecura din tot guvernul asta de marionete !

    In Cluj un apartament cu 2 camere este 150000 euro. Cine isi permite 2 camere? Cati copii sa cresti in 2 camere? Daca va mai ganditi mult cu programele de incurajare a natalitatii poate dureaza si 20-30 de ani si nu mai e nevoie ca nu mai aveti ce sa stimulati. De ani de zile umblati cu "stimularea natalitatii" in gura si nu faceti nimic. Asteptati un deznodamant ceva...?

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro