GABRIELA FIREA: "S-a agreat depăşirea blocajului financiar"

T.T.
Politică /

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, astăzi, la finalul unor discuţii avute la Palatul Victoria, că s-a agreat cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, depăşirea blocajului financiar al PMB la rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie.

"S-a agreat atât cu doamna prim-ministru, cât şi cu domnul ministru de Finanţe să încercăm împreună să depăşim acest blocaj. Tehnicienii de la Finanţe au venit şi cu nişte soluţii şi aşteptăm cu toţii cu mare interes rectificarea bugetară care va avea loc în luna iulie. Aşteptăm aceşti bani pentru o echilibrare a bugetelor atât ale Primăriei Capitalei, cât şi ale sectoarelor. (...) Este un deficit de un miliard de lei pe care trebuie să-l compensăm într-o formă sau alta, dar ne vom echilibra. Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm şi un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară. (...) Am primit cotele pentru iulie vineri şi la rectificare vom primi atât sumele anterioare datorate, cât şi fila de plan pentru luna corespunzătoare", a explicat Gabriela Firea la finalul discuţiilor, relatează Agerpres.

Potrivit edilului Capitalei, "ceea ce s-a discutat acum la întâlnire nu reprezintă o păcăleală", promisiunea ambilor oficiali guvernamentali fiind una fermă.

Gabriela Firea a calificat discuţia de la Palatul Victoria ca fiind "nu neapărat tensionată, dar destul de tristă, pentru că nu e vesel să nu ai bani".

"Tristă, dar finalul a fost bun şi eu nu sunt un om care să se entuziasmeze. Sperăm să fie bine, aşa cum s-a promis, la rectificare", a adăugat primarul general.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS