Galaţi: Fonduri europene pentru siguranţa în spitale

ANA FELEA
Miscellanea #Construcţii / 4 august

Galaţi: Fonduri europene pentru siguranţa în spitale

Consiliul Judeţean Galaţi a semnat, ieri, un nou contract pentru obţinerea fondurilor europene. De această dată banii sunt destinaţi montării unor sisteme de detectare, semnalizare, avertizare incendii şi de semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie. Valoarea investiţiei este de 748.074 de lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

"Am reuşit să atragem noi fonduri europene pentru a moderniza sistemul sanitar gălăţean. Practic, la Spitalul TBC, în clădirile unde au fost şi sunt în continuare internaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare şi avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentraţia de oxigen este prea mare. Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranţa bolnavilor internaţi şi a personalului care lucrează acolo. În unele saloane, în funcţie de expertiza specialiştilor, va fi montat şi un sistem automat de deschidere a ferestrelor în caz de incendiu. De asemenea, noul Ambulatoriu pe care l-am construit la Spitalul TBC şi care este în faza de avizare este dotat la rândul lui cu sisteme de detectare şi alarmare, iar în cel mai scurt timp vom semna un alt contract cu bani europeni pentru modernizarea instalaţiei electrice a spitalului şi realizarea unui sistem de ventilare şi tratare a aerului", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În urmă cu mai puţin de două luni, a fost semnat un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu sau depăşire a concentraţiei de oxigen, inclusiv de redimensionare a instalaţiilor electrice şi a infrastructurii de fluide medicale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva", în valoare de 6.552.501 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro