Gebruder Weiss a înregistrat o o cifră de afaceri de 2,47 miliarde euro în 2023

F.D.
Companii / 8 martie

Gebruder Weiss a înregistrat o o cifră de afaceri de 2,47 miliarde euro în 2023

Compania internaţională de transport şi logistică Gebruder Weiss a încheiat exerciţiul financiar 2023 cu o cifră de afaceri netă de 2,47 miliarde de euro (2022: 3 miliarde de euro). În pofida acestui recul, compania se situează deasupra trendului crescător din perioada 2015-2020, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Efectele excepţionale datorate pandemiei de coronavirus din ultimii doi ani nu au continuat în 2023. Drept urmare, afacerile nete ale diviziei Aerian & Maritim, cifrate la 774 de milioane de euro, au revenit la nivelul anterior. Datorită tarifelor mari practicate de companiile de transport maritim şi de cele aeriene, Gebruder Weiss a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,27 miliarde de euro în acest sector. Cifra de afaceri în sectoarele de activitate transporturi rutiere şi logistică s-a menţinut stabilă, la 1,45 miliarde de euro (2022: 1,48 miliarde de euro), în condiţiile în care preţurile la energie şi combustibil au urmat o traiectorie descrescătoare. Ponderea capitalului propriu a crescut la 63% (2022: 60%), conferind companiei o bază solidă pentru a gestiona crizele şi poziţionând-o drept angajator de încredere.

"În pofida conjuncturii economice provocatoare, prin intermediul serviciilor noastre de primă clasă am reuşit să contribuim la succesul clienţilor noştri pe pieţele globale de desfacere ale acestora şi să amplificăm prezenţa Gebruder Weiss cu noi filiale în SUA şi Germania. Acest succes se datorează în primul rând implicării necondiţionate a angajaţilor noştri. Conflictele geopolitice şi performanţa economică globală redusă au avut un impact negativ asupra cifrei de afaceri şi a volumelor de transport. Cu toate acestea, situaţia noastră financiară stabilă ne-a permis să implementăm în continuare, şi în 2023, un program cuprinzător de investiţii pentru extinderea filialelor şi serviciilor noastre", explică Wolfram Senger-Weiss, preşedintele Consiliului de administraţie al Gebruder Weiss. De asemenea, acesta a subliniat că multe dintre proiectele amânate din cauza pandemiei de Coronavirus au putut fi realizate în 2023.

Investiţii în extinderea reţelei

Cu un volum record de investiţii de 187 de milioane de euro, Gebruder Weiss şi-a consolidat reţeaua pe piaţa germană şi americană, precum şi în Europa de Sud-Est, dar a investit şi în proiecte de clienţi şi în producţia de energie sustenabilă.

În special în Bavaria, compania de logistică şi-a consolidat poziţia prin preluări şi achiziţii imobiliare în Bayreuth, Konradsreuth, Nurnberg şi prin construirea unui nou terminal de expediţii la Straubing. Reţeaua din SUA a fost extinsă cu noi puncte de lucru în Miami şi Laredo, Texas.​ Alte proiecte de investiţii au inclus o a doua locaţie în apropiere de Bucureşti, extinderea terminalului logistic din Ungaria, precum şi construcţia unui nou depozit logistic în Graz şi în Reutte, Tirol.

Ca urmare a preluărilor, numărul de angajaţi din cele 180 de locaţii ale companiei din întreaga lume a crescut la 8.600 (2022: 8.400). În paralel cu extinderea reţelei sale, Gebruder Weiss a investit în digitalizarea managementului lanţului de aprovizionare. Drept urmare, portalul web pentru clienţi myGW a fost extins pentru a include funcţii de analiză a stocurilor (Warehouse Analytics - procesarea analitică a datelor de depozit). myGW oferă transparenţă de-a lungul întregului lanţ de aprovizionare şi serveşte clienţilor ca platformă centrală de informare şi comunicare pentru tot ceea ce priveşte transporturile lor globale, cum ar fi monitorizarea în timp real şi ora estimată de sosire (ETA - Estimated time of arrival).

Extinderea energiilor regenerabile

Compania a făcut progrese în demersul de decarbonizare a propriilor sale activităţi de afaceri. Deja trei sferturi din necesarul propriu de energie electrică în regiunea D-A-CH sunt acoperite de energia solară autogenerată. În 2023, compania de logistică a pus în funcţiune alte nouă sisteme în spaţiul D-A-CH şi în Europa de Est. Cele 27 de sisteme fotovoltaice existente au generat în total 5.850Mwh de energie electrică, permiţând dublarea cantităţii de emisii de CO2 economisite la 2.750 de tone. Totodată, mulţumită parcului său eolian din nordul Germaniei, Gebruder Weiss îşi asigură încă din 2011 un mix de energie electrică ecologic.

Gebruder Weiss se concentrează din ce în ce mai mult pe mobilitatea electrică, ca parte a eforturilor sale de a atinge neutralitatea climatică până în 2030. Compania de logistică utilizează deja autoutilitare electrice pentru a livra bunuri comandate online clienţilor finali din Austria, Ungaria, Croaţia şi România. Două camioane alimentate cu baterii vor fi lansate în Germania în acest an, iar alte camioane electrice şi vehicule de livrare electronică vor fi achiziţionate în Austria. Pentru perioada de tranziţie către mobilitatea electrică, compania îşi adaptează o mare parte a propriei flote de camioane din Austria pentru utilizarea uleiului vegetal hidrogenat (HVO) drept combustibil.

După declinul înregistrat în comerţul mondial şi tendinţele de recesiune, Gebruder Weiss se aşteaptă la o uşoară redresare economică cu începere din a doua jumătate a anului 2024 şi implicit la o evoluţie mai accentuat pozitivă a cifrei de afaceri - alimentată de succesul companiilor naţionale.

După cum remarcă Wolfram Senger-Weiss: "Acum beneficiem de faptul că suntem poziţionaţi ca jucător mondial şi putem răspunde rapid evoluţiilor economice ascendente din anumite regiuni cu serviciile logistice locale necesare. În acelaşi timp, vedem confirmată strategia noastră de digitalizare "Best of both worlds". În special ultimii ani au arătat cât de important este să investeşti atât în dezvoltarea reţelei operaţionale, cât şi în competenţa digitală a companiei."

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb