GEORGE COJOCARU, PREŞEDINTELE CCIRMB: Mamaia a devenit perla comerţului şi afacerilor din România

Dan Nedelcu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 21 mai 2004

Tîrgul naţional de produse metalo-chimice "Tinmec 2004", aflat la a 28-a ediţie, este deschis în aceste zile (19-22 mai) în staţiunea Mamaia, la complexele hoteliere "Perla" şi "Aurora". 103 firme expun pe o suprafaţă de peste 1500 mp produse electrice, electronice, electrocasnice, corpuri de iluminat, articole de uz casnic şi gospodăresc, chimice şi petrochimice, metalice, de sticlărie şi porţelan, instalaţii de încălzire şi tehnico-sanitare. O altă secţiune prezintă produse de papetărie, marochinărie şcolară, cosmetice, bijuterii şi gablonţuri, jocuri, jucării, ceramică de menaj, decoraţiuni şi produse culturale. Cu prilejul acestei manifestări Romexpo a revenit la Mamaia, ca organizator principal, în premieră, al Tinmec, la numai cîteva zile de la încheierea tîrgului Tinimtex, unde a avut aceeaşi calitate. Evenimentul este realizat în colaborare cu CCINA Constanţa şi cu sprijinul Metacom (Organizaţia patronală din comerţul cu produse metalo-chimice).

"Tinmec 2004", ediţia de primăvară, a fost mutată pentru prima dată de la Eforie Nord la Mamaia, iar implicarea Romexpo (care a luat locul CCIRMB) ca principal organizator a adus manifestării alte cîteva elemente de noutate: derularea unei campanii de direct-mailing în rîndul vizitatorilor specialişti (peste 1000 de invitaţii au fost transmise), extinderea canalelor de mediatizare prin intermediul a 18 mijloace de informare în masă, organizarea serviciului Business Meeting Point (BMP), realizarea de sondaje de opinie în rîndul expozanţilor, organizarea unui Centru de Presă, înfiinţarea unui telefon al expozanţilor (pentru facilitarea legăturilor cu organizatorii). Tot în premieră, firmele participante la Tinmec vor fi premiate pentru calitatea organizării/decorării standului şi constanţa participării. În plus, Romexpo a decis ca, pe cheltuială proprie, să acorde 20 premii speciale constînd în standuri gratuite la TIBCO 2004, cu o suprafaţă de 9 mp fiecare. Cătălin Trifu - director organizare tîrguri şi expoziţii la Romexpo SA - apreciază că valoarea unui astfel de premiu se ridică la aproximativ 800 euro (costul unui stand simplu).

Referindu-se la colaborarea cu "Romexpo" SA, preşedintele CCINA Constanţa - Mihai Daraban a declarat că aceasta a avut darul să stabilizeze numărul expozanţilor, chiar să ducă la o uşoară creştere, după ce în ultimul an a scăzut de la 400 la 80.

Făcînd o paralelă între ediţiile de primăvară ale Tinimtex şi Tinmec, George Cojocaru, preşedintele-director general al Romexpo SA şi preşedinte CCIRMB a declarat: "Dacă la Tinimtex ne-am implicat pentru că manifestarea a crescut atît de mult încît cerea un organizator profesionist, în cazul Tinmec ne aflăm în faţa unei alte situaţii, care cerea de asemenea priceperea unui specialist dedicat. Participarea la tîrg începuse să scadă prea mult.

Aş mai adăuga că o comparaţie între situaţia din industria uşoară şi cea metalo-chimică arată o evidentă necesitate de susţinere a celei din urmă, de sprijinire a operatorilor economici din acest sector.

Totodată, vreau să remarc că Mamaia a devenit pe lîngă o staţiune turistică şi o perlă a comerţului şi afacerilor din România, o staţiune care ne poartă noroc atît nouă, organizatorilor, cît şi expozanţilor. Tîrgul de contractare Tinmec redevine un tîrg tînăr, capabil să producă surprize. Din această cauză, la TIBCO 2004 vom acorda participanţilor, cu titlu de premiu special, 10 standuri gratuite pentru facilitarea prezenţei la ediţia de toamnă a Tinmec (a 29-a), tocmai pentru a contribui o dată în plus la revigorarea acestuia".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro