Abonament gratuit

Germania ameninţă Rusia cu sancţiuni la nivel european pentru atacurile cibernetice

I.M.
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Germania a cerut joi ambasadorului rus explicaţii cu privire la atacurile cibernetice care au vizat în 2015 Bundestagul (Camera inferioară a Parlamentului) şi serviciile cancelarului Angela Merkel, transmite News.ro. Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe l-a informat pe diplomatul rus că Berlin va cere ca UE să impună sancţiuni Rusiei pentru aceste atacuri.

Germania a arătat că are "indicii puternice" despre faptul că atacul cibernetic a fost comis de un membru al serviciului rus de informaţii militare GRU.

Secretarul de stat german însărcinat cu Afaceri Externe Miguel Berger l-a "invitat" pe ambasadorul rus Serghei Neşciaiev, pentru a discuta despre acest atac comis în urmă cu cinci ani împotriva Bundestagului şi serviciilor Angelei Merkel.

"În numele Guvernului federal, el a condamnat ferm atacul hackerilor împotriva Bundestagului", precizează ministerul.

Hackerii au furat - în paralel cu acest atac, scrie presa germană - date personale de pe o mesagerie a cancelarului, în perioada 2012-2015.

Angela Merkel a deplâns ea însăşi, la 13 mai, tentative "scandaloase" de piraterie ruse care au vizat-o în 2015 şi a dat asigurări că dispune de "probe tangibile" cu privire la aceste atacuri informatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie