GERMANIA:Protest împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea Covid-19

J.P.
Internaţional / 05 octombrie 2020

Protest împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea Covid-19

Câteva mii de persoane care se opun măsurilor sanitare impuse de gestionarea pandemiei noului coronavirus s-au adunat duminică la Konstanz, în apropierea graniţei germano-elveţiene, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse de autorităţi după ce, cu o zi înainte, au organizat un lanţ uman, informează AFP, conform Agerpres.

Organizatorii, care se prezintă ca o adunare pestriţă de "gânditori liberi", au anulat o paradă programată pentru duminică după-amiază, potrivit poliţiei. Ei s-au mulţumit să se întâlnească lângă malul lacului Constanţa, iar participarea părea, atât sâmbătă cât şi duminică, cu mult sub protestele anterioare din Berlin, unde s-au reunit peste 20.000 de manifestanţi.

Cei mai mulţi protestatari nu purtau măşti de protecţie, dar păstrau distanţa de 1.5 metri impusă de autorităţi.

Unii purtau pancarte care îndemnau la "Libertate!" sau denunţau măsurile sanitare adoptate de cancelar: "Pentru libertatea noastră. Împotriva RDG 2.0 a Angelei Merkel".

"Faptul că toţi trebuie să purtăm mască, că elevii sunt obligaţi să poarte mască în şcoli, aceasta este cumva simbolul cel mai evident (...) al unei situaţii actuale complet absurde", a declarat Uwe, un manifestant indignat, în vârstă de 61 de ani.

Sâmbătă, între 10.000 şi 11.000 de persoane au format un lanţ uman pe malul lacului Constanţa, la graniţa dintre Germania, Elveţia şi Austria. Această estimare, furnizată de poliţie, se referă doar la manifestanţii de pe ţărmul german al lacului. Mobilizarea a fost cu mult sub aşteptările organizatorilor, care iniţial intenţionau să înconjoare lacul până în Austria.

Aceste demonstraţii reunesc persoane din diverse categorii, printre care se regăsesc activişti anti-vaccin, adepţi ai teoriilor conspiraţioniste, cetăţeni cu adevărat îngrijoraţi de restricţiile legate de COVID-19, dar şi, din ce în ce mai mult conform autorităţilor, simpatizanţi ai dreptei extreme.

Aceste manifestări au loc într-o perioadă în care se înregistrează o creştere a numărului de infectări în Germania, ţară relativ scutită până acum de pandemia noului coronavirus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro