Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

GHEORGHE FLUTUR:"Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală"

D.F.
Politică /

Gheorge Flutur, sursa foto Twitter

Gheorge Flutur, sursa foto Twitter

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali liberali, Gheorghe Flutur, susţine că este nevoie de o redefinire a noţiunii de dezvoltare locală, acuzând că guvernul social-democrat ia măsuri fără a se consulta cu reprezentanţii comunităţilor locale şi că ceea ce s-a întâmplat până acum a fost o finanţare a comunităţilor, nu o dezvoltarea a acestora.

Gheorghe Flutur a afirmat sâmbătă, în deschiderea dezbaterilor Ligii Aleşilor Locali ai PNL, că Legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare, iar prin noul Cod Administrativ s-a renunţat la acest act normativ, iar în aceste condiţii administraţia publică "suferă din lipsa de descentralizare"

"Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală. Este o politică de sus în jos, cetăţeanul este slugă a Guvernului" a spus Gheorghe Flutur.

El acuză că până acum Guvernul a alocat fonduri fără a se ţine cont de strategiile locale, dând ca exemplu programul de cumpărare de ghiozdane gratuite, fără a se ţine cont de faptul că sunt familii care pot asigura copiilor ghiozdane .

Flutur a ridicat de asemenea problema patrimoniului deţinut de instituţii naţionale care se află pe teritoriul unităţilor administrativ teritoriale - terenuri nefolosite ale unor staţiuni de cercetări, unităţi militare, triaje de căi ferate, care de cultură - spunând cîă trebuie găsită o utilitate acestora.

Tema abordată la dezbaterile Ligii Aleşilor Locali liberali care se desfăşoară astăzi, şi care a început de la ora 12, la Romexpo, este Parteneriatul dintre administraţiile locale, Preşedinţie şi Guvern,

Potrivit lui Gheorghe Flutur, preşedinte al organizaţiei, Liga aleşilor locali liberali are peste 30 la sută dintre primarii şi aleşii locali din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie