Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

GHEORGHE FLUTUR:"Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală"

D.F.
Politică /

Gheorge Flutur, sursa foto Twitter

Gheorge Flutur, sursa foto Twitter

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali liberali, Gheorghe Flutur, susţine că este nevoie de o redefinire a noţiunii de dezvoltare locală, acuzând că guvernul social-democrat ia măsuri fără a se consulta cu reprezentanţii comunităţilor locale şi că ceea ce s-a întâmplat până acum a fost o finanţare a comunităţilor, nu o dezvoltarea a acestora.

Gheorghe Flutur a afirmat sâmbătă, în deschiderea dezbaterilor Ligii Aleşilor Locali ai PNL, că Legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare, iar prin noul Cod Administrativ s-a renunţat la acest act normativ, iar în aceste condiţii administraţia publică "suferă din lipsa de descentralizare"

"Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală. Este o politică de sus în jos, cetăţeanul este slugă a Guvernului" a spus Gheorghe Flutur.

El acuză că până acum Guvernul a alocat fonduri fără a se ţine cont de strategiile locale, dând ca exemplu programul de cumpărare de ghiozdane gratuite, fără a se ţine cont de faptul că sunt familii care pot asigura copiilor ghiozdane .

Flutur a ridicat de asemenea problema patrimoniului deţinut de instituţii naţionale care se află pe teritoriul unităţilor administrativ teritoriale - terenuri nefolosite ale unor staţiuni de cercetări, unităţi militare, triaje de căi ferate, care de cultură - spunând cîă trebuie găsită o utilitate acestora.

Tema abordată la dezbaterile Ligii Aleşilor Locali liberali care se desfăşoară astăzi, şi care a început de la ora 12, la Romexpo, este Parteneriatul dintre administraţiile locale, Preşedinţie şi Guvern,

Potrivit lui Gheorghe Flutur, preşedinte al organizaţiei, Liga aleşilor locali liberali are peste 30 la sută dintre primarii şi aleşii locali din România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS