"Goldman Sachs" a cumpărat aproape 3% din "Banco Espirito Santo"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iulie 2014

"Goldman Sachs" a cumpărat aproape 3% din "Banco Espirito Santo"

"Goldman Sachs Group" Inc. din SUA a achiziţionat o participaţie de 2,27% din "Banco Espirito Santo" (BES), a doua bancă majoră din Portugalia, tranzacţie a cărei valoare nu a fost dată publicităţii.

BES a anunţat că, în data de 15 iulie, banca americană de investiţii a efectuat două achiziţii de acţiuni şi instrumente financiare, echivalentul unei participaţii de 2,27%. Şi fondul speculativ "D.E. Shaw" a achiziţionat, în 14 iulie, o cotă de 2,7% din banca portugheză.

Pe de altă parte, "Banque Privee Espirito Santo" SA, instituţie financiară cu sediul în Elveţia, a anunţat că-şi vinde activele din Spania şi America Latină către "CBH Cie. Bancaire Helvetique" SA. Detaliile afacerii nu au fost dezvăluite. "Banque Privee Espirito Santo" avea în administrare active de 5,6 miliarde de franci elveţieni (6,2 miliarde dolari) la finele lui 2013. Entitatea este controlată de "Espirito Santo Financial Group" SA din Luxemburg, care este deţinut în proporţie de 49% de "Rioforte Investments" SA. La rândul său, "Rioforte" este controlat de "Espirito Santo International" SA.

Săptămâna trecută, banca centrală a Portugaliei a anunţat că acţionarii BES sunt interesaţi să injecteze mai mult capital în această instituţie, după ce "Rioforte Investments" nu a reuşit să-şi achite o datorie pe termen scurt (titluri) de 847 milioane de euro.

La data de 11 iulie, "Banco Espirito Santo" a precizat că, la finele lunii iunie, expunerea sa pe alte societăţi din grupul "Espirito Santo" se ridica la 1,18 miliarde de euro, în timp ce fondurile sale proprii sunt cu 2,1 miliarde de euro peste nivelul minim obligatoriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro