Crypto

Google spune că va opri motorul său de căutare în Australia dacă va fi forţat să plătească ziarelor pentru conţinut

J.P.
Internaţional / 22 ianuarie

Google spune că va opri motorul său de căutare în Australia dacă va fi forţat să plătească ziarelor pentru conţinut

Compania Google a spus vineri că va bloca motorul său de căutare în Australia dacă guvernul va implementa noul cod ce o forţează - ca şi pe Facebook - să plătească firmelor media pentru dreptul de a le folosi conţinutul, transmite Reuters, conform Hotnews.

Ameninţarea Google escaladează conflictul cu editori precum News Corp, bătălie care este urmărită cu interes în toată lumea.

Gigantul din sectorul motoarelor de căutare a avertizat că 19 milioane de australieni vor avea căutările afectate, la fel şi navigarea pe Youtube, dacă noul cod este pus în aplicare.

Australia este pe cale să voteze legi ce obligă marile companii tech să negocieze plăţi către editorii şi difuzorii locali pentru conţinutul inclus în rezultatele căutărilor şi în fluxurile de ştiri. Dacă nu ajung la un acord, preţul va fi decis de un arbitru guvernamental.

"Din cauza riscurilor financiare şi operaţionale ce nu pot fi gestionate dacă acest Cod devine lege, nu vom avea altă soluţie decât să nu mai oferim Google Search în Australia", a declarat Mel Silva, director pentru Australia şi Noua Zeelandă, într-o audiere la o comisie a senatului.

Afirmaţiile Google au atras un răspuns dur din partea premierului Scott Morrison, care a spus că ţara sa stabileşte regulile pentru "lucrurile permise în Australia".

"Cei care vor să respecte asta în Australia, sunt foarte bine primiţi. Dar nu cedăm la ameninţări", a spus presei Morrison.

Australia a anunţat legislaţia luna trecută, după ce o investigaţie a constatat că Google şi Facebook au prea multă putere în sectorul mass-media, situaţie considerată drept o posibilă ameninţare la adresa unei democraţii funcţionale.

Ameninţările Google din Australia au venit la doar câteva ore după ce gigantul internetului a ajuns la un acord de plată pentru conţinuturi cu câţiva editori francezi ca parte a unei campanii de 1,3 miliarde de dolari de sprijinire a producătorilor de conţinut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro