Google va contoriza fişierele salvate în Drive

A.P.
Internaţional / 12 noiembrie 2020

Google va contoriza fişierele salvate în Drive

Salvarea gratuită a fotografiilor în Google Photos sau a documentelor în Google Drive vor fi, în curând, istorie, gigantul american urmând să contorizeze absolut fiecare fişier urcat de utilizatori, potrivit News.

Google va elimina stocarea gratuită a fotografiilor în Google Photos, după 5 ani de la lansarea acestei facilităţi, care va mai fi disponibil= doar până la 1 iunie 2021.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul Google Drive. Documentele în format nativ, care nu erau până acum contorizate, vor fi calculate alături de celelalte tipuri de fişiere.

Ambele tipuri de conţinut - multimedia şi office - vor fi contorizate la comun, în cei 15GB pe care Google îi alocă conturilor de utilizator pentru toate serviciile, inclusiv Gmail.

O singură excepţie va mai exista în cazul Google Photos - fotografiile salvate nu vor fi contorizate pentru deţinătorii smartphone-urilor Pixel, produse şi vândute de Google.

Google îşi justifică decizia spunând că nu face decât să adopte aceeaşi politică folosită de majoritatea companiilor online şi că, oricum, oferă mai mult spaţiu decât alte servicii, precum iCloud al celor de la Apple care vine cu doar 5GB.

Compania americană încearcă astfel să-şi forţeze utilizatori să plătească abonament Google One pentru spaţiu suplimentar de stocare. Preţurile pentru Google One încep de la 10 de lei pe lună pentru 100GB, dar pot ajunge la 50 de lei pe lună pentru 2TB.

Pe de altă parte, utilizatorii vor considera că este o decizie nedreaptă, deoarece gratuitatea serviciilor Google făcea parte din înţelegerea nescrisă prin care gigantul american dobândea acces la datele personale ale utilizatorilor săi. Acum, Google vrea şi datele şi banii miliardelor sale de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro