Gratuitatea transportului public şi centralele de apartament, priorităţile candidatului Tăriceanu

G.U.
Politică /

Gratuitatea transportului public şi centralele de apartament, priorităţile candidatului Tăriceanu

Subvenţionarea achiziţiei de centrale individuale de apartament, transportul public gratuit şi amplasarea Columnei lui Traian în Piaţa Victoriei se numără printre proiectele pe care le propune pentru Bucureşti fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, candidat ALDE la Primăria Capitalei, informează Agerpres.

"Ceea ce vă propunem astăzi - spre deosebire de contracandidaţii noştri - este să renunţăm la acest sistem (centralizat de termoficare, n.r.) şi să folosim banii mult mai util, mult mai eficient. Adică, în loc să îngropăm banii aceştia în pământ, în ţevi, unde avem pierderi uriaşe, să folosim banii pentru a subvenţiona achiziţia de centrale individuale de apartament. Vă dau un exemplu amuzant: la mine, în blocul în care stau, s-a stricat liftul şi stau la ultimul etaj. Înţelegeţi ce bucurie am, dar nu numai eu, şi ceilalţi colocatari. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi când ţi se strică centrala de bloc. Tot blocul rămâne fără căldură. Când se strică termoficarea, cartiere întregi rămân fără căldură. Soluţia este practicată peste tot în lume este cu sistem de încălzire individual", a precizat Tăriceanu cu ocazia lansării programului "De la Micul Paris, la Marele Bucureşti".

El a arătat că Bucureştiul este prizonier al sistemului centralizat de încălzire şi distribuire a apei calde, subliniind că în ultimii 30 de ani s-a investit "foarte puţin" pentru modernizarea acestuia.

"S-au făcut 260 de kilometri din totalul de 4.000 de kilometri. (...) Dacă facem un calcul aproximativ, ne trebuie nu mai puţin de 480 de ani ca să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti, în ritmul acesta, cu nişte sume uriaşe, pe care nu le avem. Ce rezultă? Bani îngropaţi - aceste conducte trec după aceea în subteran - pierderi uriaşe pe sistem, în fiecare an lucrări de reparaţii sau de modernizare care lasă fără apă caldă o bună parte a Bucureştiului. (...) Bucureşti este printre ultimele oraşe din ţară care mai foloseşte sistemul centralizat", a spus Tăriceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro