Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Grecia investeşte cinci miliarde de dolari pentru a renunţa la cărbune până în 2028

J.P.
Internaţional /

Grecia investeşte cinci miliarde de dolari pentru a renunţa la cărbune până în 2028

Grecia va cheltui cinci miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), până în 2028, pentru a compensa impactul renunţării la cărbune, în vederea generării de electricitate şi a reducerii emisiilor de carbon, în linie cu obiectivele climatice ale Uniunii Europene, a anunţat ministrul Energiei, Kostis Hatzidakis, transmite Reuters, conform Agerpres.

Statul elen va investi în proiecte de infrastructură şi subvenţii pentru noi afaceri pentru a ajuta regiunile Macedonia şi Megalopoli să treacă la energie verde, agricultură şi turism ecologic, a explicat oficialul.

Cele două regiuni sunt principalele surse de lignit ieftin de care depinde Grecia de mai mult de un secol pentru generarea electricităţii.

Hatzidakis a declarat că în Macedonia şi Megalopoli se vor derula 16 proiecte private de investiţii în energia regenerabilă şi în alte activităţi, ceea ce va duce la crearea a peste 8.000 de locuri de muncă. Rata şomajului în Grecia este de 17%, cea mai ridicată din zona euro.

De asemenea, autorităţile de la Atena iau în considerare acordarea de subvenţii pentru noile afaceri în zonele afectate, pentru a sprijini comunităţile locale, a informat ministrul Energiei.

De exemplu, compania de utilităţi PPC va construi parcuri solare în Macedonia, iar Hellenic Petroleum va investi 130 de milioane de euro într-un proiect de energie solară în aceeaşi regiune. Deja PPC a închis două termocentrale în Macedonia, restul de zece urmând să fie închise până în 2023.

Şi Guvernul de la Varşovia a anunţat săptămâna aceasta că Polonia vrea să accelereze renunţarea la cărbune şi să cheltuie miliarde de dolari pentru a investi în energia regenerabilă şi nucleară, în vederea rezolvării dificultăţilor provocate de schimbările climatice şi asigurarea unor surse stabile de alimentare cu energie.

Într-o actualizare a strategiei energetice a ţării până în 2040, Ministerul Mediului a informat că Polonia intenţionează să investească 150 miliarde de zloţi (40 miliarde de dolari) pentru a construi primele sale reactoare nucleare, cu o capacitate de 6-9 gigawaţi (GW). De asemenea, Guvernul de la Varşovia vrea să ajungă la o capacitate eoliană offshore de 8-11 (GW) până în 2040 prin investiţii estimate la 130 miliarde de zloţi. În urma dezvoltării facilităţilor de energie regenerabilă şi nucleară, vor fi create 300.000 de locuri de muncă, susţin autorităţile poloneze.

Polonia este singurul stat membru al UE care a refuzat să-şi ia angajamentul că va atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2050.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie