Grupul TeraPlast a ajuns la o participaţie de 100% din Wetterbest

A.I.
Companii #Construcţii /

Grupul TeraPlast a ajuns la o participaţie de 100% din Wetterbest

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a anunţat, joi, că a ajuns la o participaţie de 100% în Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri, ca urmare a preluării şi ultimului pachet de acţiuni, informează News.ro.

Astfel, Grupul TeraPlast este acţionarul unic al Wetterbest, investiţia totală în participaţia de 100% depăşind 17 milioane de euro. Achiziţia Wetterbest a început în 2017, TeraPlast deţinând pachetul majoritar de 67% din ianuarie 2018. În luna mai 2019, participaţia TeraPlast în Wetterbest s-a majorat la 99%.

"Wetterbest a beneficiat de unele dintre cele mai mari investiţii din Grupul TeraPlast în ultimii 3 ani. Odată cu noua unitate de producţie şi achiziţia Cortina, pentru care am primit de curând avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei, avem condiţii identice cu cei mai mari jucători din Europa pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare pentru 2020", a declarat Marian Pîrvu, director general Wetterbest.

În luna septembrie a anului trecut, Wetterbest a preluat integral Cortina WTB, producător şi distribuitor de ţiglă metalică din zona Olteniei. În urma tranzacţiei, Wetterbest şi-a majorat participaţia de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacţia a primit aviz favorabil din partea Consiliul Concurenţei, potrivit sursei citate.

Wetterbest a investit 8,4 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie, în cadrul unui proiect de investiţii demarat în a doua jumătate a anului 2018. Proiectul finalizat recent va determina creşterea capacităţii de producţie şi optimizarea fluxurilor logistice şi de depozitare. Relocarea urmează să fie finalizată până la începutul sezonului 2020.

În primele nouă luni ale anului trecut cifra de afaceri a Wetterbest a avut o creştere de 22%, la 202 milioane de lei, în timp ce EBITDA a avansat cu 10%, depăşind 13,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS