Grupuri de afaceri din SUA au cerut americanilor să aştepte cu răbdare numărarea voturilor finale

A.P.
Internaţional / 05 noiembrie 2020

Grupuri de afaceri din SUA au cerut americanilor să aştepte cu răbdare numărarea voturilor finale

Grupuri de afaceri din Statele Unite au cerut miercuri preşedintelui republican Donald Trump şi democratului Joe Biden, presei şi tuturor americanilor să aştepte cu răbdare numărarea tuturor voturilor valide în alegerile strânse din 2020, transmite Reuters.

Liderii Camerei de Comerţ, ai AFL-CIO, cea mai mare federaţie a muncii din SUA, Asociaţiei Naţionale Evenghelice şi Reţelei Naţionale a Clericilor Afro-Americani au anunţat într-un comunicat comun că violenţa, intimidarea şi alte tactici ar slăbi ţara.

"Alegerile libere şi corecte sunt cele în care toţi cei eligibili să îşi exprime votul o pot face, toate voturile sunt numărate în conformitate cu legea, iar poporul american, prin voturile sale, determină rezultatul", potrivit comunicatului.

Rufus Yerxa, fost oficial guvernamental care conduce Consiliul Naţional pentru Comerţ Exterior din SUA, care are 100 de membri, a afirmat că îngrijorările legate de numărătoarea voturilor şi posibila excludere a voturilor a provocat preocupări în rândul colegilor săi din alte democraţii, într-un moment în care politicile comerciale ale lui Trump i-au deranjat deja pe mulţi aliaţi.

"Am simţit multă îngrijorare la nivel mondial în legătură cu ceea ce se întâmplă aici. Le-am spus că oficialii noştri însărcinaţi cu alegerile sunt funcţionari publici oneşti, care îşi fac treaba. Dar în lunga mea carieră nu am văzut niciodată ca democraţia şi domnia legii să fie într-un astfel de pericol", a spus acesta.

Trump a făcut din atacarea integrităţii alegerilor o tema a campaniei sale, iar după alegeri a acuzat fără dovezi că are loc o fraudă şi a anunţat că vrea oprirea numărării voturilor.

Jay Timmons, director general al Asociaţiei Naţionale a Manufacturierilor, a cerut unitate în ţara puternic divizată.

"Producătorii manufacturieri din America sunt capabili să elimine diviziunile respective şi să îşi îmbunătăţească comunităţile şi cartierele. Aşa cum am făcut după fiecare alegeri în ultimul deceniu, producătorii manufacturieri vor fi parte a soluţiei şi vor progresa într-o manieră constructivă, care nu lasă pe nimeni în urmă", a scris acesta pe Twitter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro