Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Grupuri de opoziţie din Bahrain se opun normalizării relaţiilor cu Israelul

J.P.
Internaţional /

Grupuri de opoziţie din Bahrain se opun normalizării relaţiilor cu Israelul

Grupuri de opoziţie din Bahrain au anunţat că sunt împotriva deciziei statului din Golf de normalizare a relaţiilor cu Israelul, iar un influent cleric şiit a cerut populaţiei din regiune să se opună, transmite Reuters, conform news.ro.

Ayatollahul Sheikh Isa Qassim, care trăieşte în Iran, a spus că este împotriva normalizării relaţiilor dintre ţările arabe şi Israel, într-un comunicat publicat de partidul de opoziţie al-Wefaq, un grup apropiat lui Qassim. Acest partid este dizolvat.

Acordurile încheiate între Israel şi Emiratele Arabe Unite, luna trecută, între Israel şi Bahrain, vineri, sunt împotriva voinţei poporului, a spus clericul.

"Există o mare divergenţă între conducători şi cei conduşi, în gândire, minte, obiective şi interese. Guvernele trec printr-o înfrângere psihologică şi vor să o impună oamenilor, iar oamenii trebuie să se opună aceste înfrângeri", a spus Qassim.

Un grup de asociaţii politice şi civile din Bahrain, inclusiv Asociaţia Baroului din Bahrain, şi-au exprimat duminică opoziţia faţă de acord într-o declaraţie comună.

"Ceea ce rezultă din normalizare nu se va bucura de sprijin popular, în conformitate cu generaţiile din Bahrain care au fost crescute în spiritul susţinerii cauzei palestiniane", se spune în declaraţie.

Şeful celei mai înalte instanţe din Bahrain a ordonat angajaţilor sistemului judiciar să nu critice politica guvernului sau să exprime opinii care aduc atingere unităţii naţionale, a informat duminică ziarul al-Bilad.

Ministrul de Externe al Bahrainului a declarat că drepturile palestiniene au rămas o prioritate pentru regat.

Populaţia a criticat anterior legăturile guvernului lor cu Israelul, inclusiv o conferinţă din iunie anul trecut de la Manama, organizată pentru a lansa un plan economic condus de SUA, în valoare de 50 miliarde de dolari, pentru susţinerea păcii israeliano-palestiniene.

În aprilie, Parlamentul s-a alăturat apelurilor de pe reţelele sociale pentru a opri oficialii guvernamentali şi oamenii de afaceri israelieni să participe la o conferinţă internaţională de antreprenoriat. Delegaţia nu a participat.

Bahrainul are de zeci de ani o populaţie evreiască, deşi emigraţia este mică în prezent.

Ebrahim Noonoo, şeful comunităţii evreieşti din Bahrain, a declarat că acordul va permite israelienilor să vină în Bahrain pentru a-şi vizita sinagoga şi cimitirul, unde sunt îngropaţi membri de familie.

"Cu acest acord apar idei noi şi deschise, care ne ajută să găsim soluţii pentru orice problemă între evrei şi musulmani", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie