GSK a achiziţionat trei produse şi o fabrică de la "Sanofi-Aventis"

V.B.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 septembrie 2004

Compania "GlaxoSmithKline" (GSK) a achiziţionat, la nivel global, de la "Sanofi-Aventis", produsele injectabile anti-coagulante Fraxiparine, Fraxiparine Forte şi Arixtra, precum şi activele aferente, incluzînd fabrica Notre-Dame de Bondeville din Franţa.

Tranzacţia implică şi asumarea responsabilităţii de către GSK în ceea ce priveşte studiile clinice desfăşurate în prezent pentru Arixtra.

Preluarea a avut loc în urma ofertei publice iniţiate şi înaintate de "Sanofi-Synthelabo" către acţionarii "Aventis", după obţinerea aprobărilor necesare din partea autorităţilor din domeniul concurenţei din Uniunea Europeană şi SUA.

Fraxiparine (Nadroparin calcium) este o heparină cu greutate moleculară mică, iar Arixtra (fondaparinux sodium) este primul inhibitor sintetic selectiv de factor Xa. În 2003, vînzările pentru Fraxiparine s-au ridicat la 319 milioane euro, în timp ce vînzările pentru Arixtra s-au sitaut, la nivel global, la 24 milioane de euro.

Fraxiparine este un produs integrat în România din anul 1996, urmînd ca Arixtra să fie înregistrat în ţara noastră în anul 2006.

Fabrica din Notre-Dame de Bondeville, Franţa, este axată în special pe produsele injectabile Fraxiparine şi Arixtra. Fabrica are aproximativ 650 de angajaţi.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro