Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Guvernul a aprobat Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

S.B.
Politică /

Guvernul a aprobat Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Guvernul a aprobat, azi, Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, 2020 - 2024 care vizează reintegrarea funcţională a persoanelor puse în libertate din detenţie, în mediul familial, în comunitate şi pe piaţa muncii prin consolidarea, optimizarea şi dezvoltarea mecanismelor legale şi procedurale, potrivit news.ro.

Ministerul Justiţiei anunţă că Guvernul a adoptat, miercuri, Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

"Documentul strategic vizează reintegrarea funcţională a persoanelor puse în libertate din detenţie, în mediul familial, în comunitate şi pe piaţa muncii prin consolidarea, optimizarea şi dezvoltarea mecanismelor legale şi procedurale. Noua strategie pune accent pe cointeresarea autorităţilor administraţiei publice locale şi particularizarea unor servicii de suport social, disponibile pe plan local, destinate persoanelor revenite în comunitate, cu risc de marginalizare socială", a transmis Ministerul Justiţiei.

Potrivit Ministerului, implementarea Strategiei este în măsură să fundamenteze şi să consolideze abordarea sistematică şi integrată trans-instituţională, astfel încât persoanele private de libertate să primească suportul necesar în vederea prevenirii recidivei.

Potrivit sursei citate, Ministerul Justiţiei anunţă că actul normativ reprezintă rezultatul unui demers comun al grupului de lucru alcătuit din reprezentanţii instituţiilor partenere: Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Direcţia Naţională de Probaţiune, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am patit-o în vremea lui Ceausescu; noi forjorii care am primit un "cadou impus:" in echipa, adică unul propus prntru reabilitare prin muncă, am avut surpriza de a constata ca intrusul era pur si simplu invadat de "vizite"; adică pachetele pentru ca nu cumva saracutul de el sa slăbească pe timpul detenției.

    Noi msncam slănină cu ceapa, iar "detinutul" pui la grătar . Ca sa-si revina.  

    Strategii...Suntem plini de strategii...Păi, ar trebui să înceapă guvernul prin a școlariza deținuții, pentru că foarte mulți dintre ei sunt analfabeți, analfabeți vin, analfabeți pleacă după ani buni stați în închisoare. ANP-ul ar trebui să organizeze cursuri de calificare în diverse meserii pentru că majoritatea deținuților nu are nicio meserie, în penitenciar nu muncesc (din diverse motive)...Ce să faci cu ei pe piața muncii dacă ei nu au nicio calificare? Și mai există o altă problemă, deținuții care se liberează și merg să-și caute un loc de muncă, sunt refuzați de angajatori pentru că au cazier. Nici măcar la munci necalificate nu-i primesc... Resocializarea e lozincă! Nu are nicio legătură cu realitatea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie