Guvernul a reglementat metodologia de raportare a pierderilor de vaccin împotriva COVID-19

G.U.
Politică / 21 aprilie

Guvernul a reglementat metodologia de raportare a pierderilor de vaccin împotriva COVID-19

Guvernul a reglementat, prin hotărâre, metodologia de raportare a pierderilor de vaccin împotriva COVID-19, informează Agerpres.

Astfel, potrivit unui comunicat al Executivului, prin metodologia stabilită în cuprinsul hotărârii, entităţile implicate în procesul de depozitare, distribuţie şi utilizare a vaccinurilor împotriva COVID 19, respectiv depozitul naţional şi depozitele regionale de stocare şi distribuţie, depozitele din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, centre de vaccinare şi cabinetele medicilor de familie şi care sunt înregistrate ca utilizatori ai Registrului Electronic Naţional de Vaccinare, au obligaţia înregistrării pierderilor de vaccinuri împotriva COVID-19.

"Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de vaccinare şi de cabinetele medicilor care desfăşoară activitatea de vaccinare. Institutul Naţional de Sănătate Publică monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de depozitare. De asemenea, INSP, cu informarea Ministerului Sănătăţii, monitorizează pierderile de vaccin împotriva COVID-19, prin centralizarea rapoartelor din RENV, pe tip de utilizator/judeţ/lot/produs, într-un anumit interval de timp", se arată în comunicat.

Conform prevederilor articolului 8 din OUG 3/2021, precizează sursa citată, pentru vaccinurile împotriva COVID-19 sunt admise pierderi anuale cantitative şi valorice în limită maximă de 25% calculate pentru întregul lanţ de depozitare, distribuţie şi consum al vaccinurilor.

"Pierderile înregistrate se raportează distinct, în baza documentelor justificative, de fiecare entitate implicată în procesul de vaccinare", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro