Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Guvernul a suplimentat fondurile la schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina

I.M.
Politică /

Guvernul a suplimentat fondurile la schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o suplimentare de fonduri la schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu 117.000,00 mii lei. Astfel, se asigură efectuarea plăţilor aferente ajutorului de stat pentru perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2019.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în şedinţa de joi a Guvernului a fost aprobată o hotărâre care modifică art. 10 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

"Pentru asigurarea resurselor financiare aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2020, actul normativ aprobat astăzi completează suma prevăzută iniţial la art. 10 alin.(7) din HG nr.1174/2014 cu suma de 117.000,00 mii lei. În acest fel, se asigură efectuarea plăţilor aferente ajutorului de stat pentru perioada 1 octombrie 2019-31 decembrie 2019", arată sursa citată.

MADR aminteşte că prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 s-a instituit aplicarea, pentru perioada 2015-2020, a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, acordată sub formă de rambursare.

În ceea ce priveşte resursele financiare necesare, prin Hotărârea Guvernului nr. 76/2020 suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2020 a fost de 411.000,00 mii lei şi s-a asigurat de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020. Din această sumă, au fost efectuate plăţi aferente ajutorului de stat pentru perioada 1 aprilie 2019-30 septembrie 2019, în cuantum de 409.218,608 mii lei, transmite News.ro.

De asemenea, Guvernul a aprobat o hotărâre privind plata cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării cu instituţii similare internaţionale în domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, în anul 2020.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, prin acest act normativ se aprobă plata cotizaţiilor şi taxelor pentru realizarea interconectării Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice cu instituţii similare internaţionale, precum şi pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetică, în valoare de aproximativ 41 mii lei (echivalentul a 8.295 euro), sumă care se suportă din bugetul aprobat Ministerului Sănătăţii pentru anul 2020.

În acest fel se asigură accesul la baza de date internaţională cu donatorii de celule stem hematopoietice a organizaţiei "Search &, Match Service", menţinerea acreditării de către Federaţia Europeană de Imunogenetică a laboratoarelor de imunogenetică şi histocompatibilitate, precum şi menţinerea statutului de membru al Grupului European pentru Sânge şi Transplant de Măduvă precum şi a Asociaţiei Mondiale a Donatorilor de Măduvă.

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice (RNDVCSH) a fost înfiinţat prin Hotărârea de Guvern nr 760/2009.

Conform sursei citate, în România, şansele de a găsi un donator compatibil pentru pacienţii diagnosticaţi cu boli hematologice maligne, cu evoluţie severă, care nu pot face autotransplant şi care nu au nici donator înrudit, sunt destul de scăzute în absenţa Registrului. Pentru a da o şansă de vindecare acestor pacienţi, s-a decis organizarea unei instituţii care să poată gestiona o bază de date privind persoanele fizice care şi-au dat acceptul de a dona celule stem pentru tratamentul unor pacienţi cu hemopatii maligne.

Până în prezent sunt peste 69.500 de donatori voluntari înscrişi în Registrul Naţional al donatorilor voluntari de cellule stem hematopoetice, 251 de pacienţi transplantaţi şi 26 de pacienţi în aşteptarea unui donator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie