Guvernul alocă ajutor de stat pentru minele Lonea şi Lupeni şi pentru cele aparţinând Societăţii Naţionale de Închideri Mine

G.U.
Politică / 07 aprilie

Guvernul alocă ajutor de stat pentru minele Lonea şi Lupeni şi pentru cele aparţinând Societăţii Naţionale de Închideri Mine

Guvernul a adoptat două proiecte de hotărâri care prevăd acordarea unor ajutoare de stat, pentru anul 2021, pentru facilitarea închiderii unor mine, care sunt deja incluse în programul de închidere, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Alocăm fondurile necesare pentru anul 2021, în vederea rezolvării unor probleme spinoase, fără însă a pierde din vedere şi componenta socială. Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă şi, totodată, trebuie să mergem mai departe cu programele de închidere deja asumate", a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Au fost adoptate:

- HOTĂRÂRE privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. "în insolvenţă", pentru anul 2021.

Astel că, ajutorul de stat în sumă totală de 97.410 mii lei pentru anul 2021, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se acordă potrivit Deciziei Comisiei Europene nr. C (2016) 7.719/final privind închiderea minelor de cărbune necompetitive din România şi Deciziei Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final privind închiderea minelor de cărbune necompetitive din România, în vederea suportării costurilor excepţionale ale unităţilor intrate în proces de închidere definitivă, costuri care nu sunt legate de producţia curentă.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru:

costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă - 12.350 mii lei

costuri cu reconversia profesională - 540 mii lei

costuri de închidere subterană - 20.628 mii lei

costuri legate de reabilitarea fostelor exploatări miniere - 37.213 mii lei

costuri de recultivare a solurilor de suprafaţă - 26.679 mii lei

- HOTĂRÂRE privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului S.A., pentru anul 2021

Astfel că, ajutorul de stat în sumă totală de 8.307 mii lei pentru anul 2021, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se acordă potrivit Deciziei Comisiei Europene nr. C (2012) 1.020/final referitoare la compatibilitatea ajutorului de stat, Deciziei Comisiei Europene nr. C (2015) 8.066/final privind prelungirea ajutorului pentru suportarea cheltuielilor excepţionale pentru închiderea minelor din România, modificată prin Adresa Comisiei Europene nr. COMP/CD/MD/jbl2016/125983 şi Deciziei C (2018)1001/ final privind închiderea minelor de cărbune necompetitive din România, pentru unităţile intrate în proces de închidere definitivă, pentru suportarea costurilor excepţionale care nu sunt legate de producţia curentă.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru:

costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă - 1.116 mii lei

costuri pentru acoperirea consumului de energie electrică şi contravaloarea cărbunelui pentru salariaţi - 144 mii lei

costuri cu reabilitarea fostelor amplasamente miniere - 4.750 mii lei

costuri cu recultivarea suprafeţei - 2.297 mii lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro