Guvernul american chemă în judecată universitatea Yale cu acuzaţii de discriminare a candidaţilor asiatici şi albi

J.P.
Internaţional / 12 octombrie 2020

Guvernul american chemă în judecată universitatea Yale cu acuzaţii de discriminare a candidaţilor asiatici şi albi

Ministerul american al justiţiei a dat în judecată universitatea Yale, acuzând instituţia din Ivy League de discriminare împotriva aplicanţilor asiatici şi albi în procesul de admitere a studenţilor, conform Hotnews.

Procesul este o escaladare a presiunii administraţiei Trump împotriva acţiunilor "afirmative" în admiterile la universităţi de elită, după sprijinul public al unei acţiuni similare a studenţilor americani de origine asiatică care acuză universitatea Harvard de discriminare împotriva lor. Ministerul Justiţiei spune că aplicanţii albi şi cei americani de origine asiatică au doar de la 1/8 la ¼ din şansele aplicanţilor de culoare de a fi admişi la Yale.

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din New Haven, Connecticut, unde are sediul Yale, Ministerul Justiţiei afirmă că practicile universităţii violează Titlul VI din Civil Rights Act din 1964. Yale trebuie să se conformeze acelei legi pentru a obţine finanţare federală, despre care guvernul spune că include 630 de milioane de dolari numai pentru Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane.

Aplicanţii "trebuie apreciaţi numai după caracter, talent şi realizări, nu după culoarea pielii", a spus Eric Dreiband, asistent al procurorului general pentru drepturi civile. "A proceda altfel ar permite instituţiilor noastre să promoveaze stereotipuri, amărăciune şi divizare".

Procesul este urmarea a doi ani de investigaţii privind practicile de la Yale. "Yale nu discriminează aplicanţii după rasă sau etnie" şi nu-şi va schimba politica de admitere din cauza unui proces "nefondat", afirmă Peter Salovey, preşedintele universităţii. "Ne pregătim să apărăm în trbunal această politică". Şcoala are 6.057 de studenţi şi admite anual doar 6% dintre aplicanţi.

Harvard aşteaptă decizia unei curţi de apel federale din Boston cu privire la practicile de admitere. Un judecător federal a validat anul trecut că universitatea nu are "alternative rasiale neutre" în a-şi recruta contingente diversificate de studenţi.

Curtea Supremă a SUA a permis ca rasa să fie utilizată în admiterile la facultăţi pentru a promova diversitatea în amfiteatre. Oponenţii acţiuniii "afirmative" speră ca majoritatea conservatoare a curţii să pună capăt acestei practici.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, păi cine e președinte la Yale? Salovey was born in 1958 in Cambridge, Massachusetts.[1] He is the oldest child of Elaine Salovey, who was a registered nurse, and Ronald Salovey, who was a physical chemist and Professor of Chemical Engineering and Materials Science at the University of Southern California.[2][3] His grandparents' families originally came fr om Poland and Russia, his paternal grandfather came by way of Jerusalem.[4]

    Oy vey ce coincidență! 

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro