Guvernul impune noi reglementări în utilizarea durabilă a pesticidelor

M.I.
Politică /

Guvernul impune noi reglementări în utilizarea durabilă a pesticidelor

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, prin Ordonanţă de urgenţă, modificarea şi completarea OUG 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul ţării noastre.

"Prin modificare s-au transpus prevederile Directivei (UE) 2019/782 care se referă la stabilirea indicatorilor de risc armonizaţi şi autoritatea competentă în calculul şi publicarea acestora", a informat Ministerul Agriculturii.

Indicatorii de risc armonizaţi măsoară progresele înregistrate în îndeplinirea obiectivelor care privesc reducerea riscurilor şi efectelor utilizării pesticidelor asupra sănătăţii umane şi a mediului, promovarea utilizării gestionării integrate a dăunătorilor şi a unor tehnici sau abordări alternative pentru a reduce dependenţa de utilizarea pesticidelor, informează News.ro.

Indicatorul de risc armonizat este bazat pe noţiunea de pericol, cantităţile de substanţe active introduse pe piaţă în produsele fitosanitare în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1107/2009, iar Indicatorul de risc armonizat II pe numărul de autorizaţii acordate în temeiul articolului 53 din Regulamentul (CE) nr. 1107/2009.

"Prin prezenta Ordonanţă s-au stabilit modificări care nu au impact socioeconomic şi folosind datele statistice culese referitoare la produsele fitosanitare şi alte date relevante se vor putea estima tendinţele în materie de riscuri asociate utilizării pesticidelor", declară Ministerul Agriculturii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS