Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Guvernul nu ia în calcul plafonarea preţurilor la alimente

G.M.
Politică /

Guvernul nu ia în calcul plafonarea preţurilor la alimente

O temă fierbinte la începutul şedinţei de guvern a fost plafonarea preţului la produsele agro-alimentare. Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a spus: "Monitorizăm zilnic preţurile la raft şi ţinem legătura cu producătorii, procesatorii şi comercianţii. Toţi trebuie să treacă împreună peste criză şi nimeni nu trebuie să piardă. Plafonarea preţului la raft este o prostie mare care îl va distruge pe micul producător român şi va încuraja specula".

Premierul Ludovic Orban a precizat: "Este nevoie de creşterea producţiei agricole, este foarte important pentru economia de ansamblu, pentru că alte domenii economice îşi vor reveni mai greu. În privinţa plafonării, este greu, dacă nu aproape imposibil de instituit un mecanism de plafonare. Soluţia cea mai bună este de a creşte producţia".

La rândul său, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a arătat că preţurile nu sunt atât de mici ca în urmă cu câteva luni, că sunt disfuncţionalităţi în piaţă, dar nu este o situaţie generalizată, comerţul cu produse alimentare funcţionând normal.

Concluzia a fost că pieţele agroalimentare vor rămâne deschise, fapt confirmat şi de ministrul de interne, Marcel Vela, şi că autorităţile vor monitoriza în continuare evoluţia preţurilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS