Abonament gratuit

Guvernul sprijină realizarea Spitalului Universitar Judeţean Sibiu

A.B.
Politică /

Guvernul sprijină realizarea Spitalului Universitar Judeţean Sibiu

Guvernul sprijină realizarea Spitalului Universitar Judeţean Sibiu, aşa cum sprijină toate proiectele de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban, după ce a participat la prezentarea amplasamentului noii unităţi medicale, potrivit Agerpres.

"Prezenţa noastră aici este o garanţie a sprijinului Guvernului României pentru proiectul Spitalului Universitar Judeţean Sibiu. Este un proiect spectaculos, un proiect indispensabil, pentru a oferi servicii de sănătate de calitate pentru locuitorii judeţului Sibiu şi nu numai pentru locuitorii judeţului. Este un proiect nu numai de spital, este un proiect de spital universitar şi, mai ales, este un proiect care pune cercetarea pe primul plan în cadrul acestei entităţi care se construieşte astăzi. Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze un astfel de proiect, care sunt convins că va deveni un centru extrem de important, medical, în România. În ce ne priveşte, Guvernul sprijină acest proiect, aşa cum sprijină toate proiectele de dezvoltare a calităţii serviciilor medicale, indiferent că este vorba de spitale, de dotare cu echipamente, că este vorba de susţinerea medicinei de familie sau medicinei din ambulatoriu, toate aceste proiecte reprezintă o prioritate pentru Guvernul pe care-l conduc", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a menţionat că pe lângă spitalele regionale Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, proiecte pentru care s-a semnat contractul de finanţare pentru construcţia lor din fonduri europene, "Guvernul sprijină şi spitalul din Sibiu şi spitalul din Braşov şi multe alte proiecte, care, unele dintre ele, ca şi proiectul acesta, sunt iniţiate de autorităţile locale".

Orban a prezentat amplasamentul noului spital de pe Calea Şurii Mici alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ei vor participa şi la şedinţa de Consiliu Judeţean (CJ), desfăşurată online, în cadrul căreia se vor vota indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Conform studiului de fezabilitate finalizat în iulie, noul spital judeţean este cea mai mare investiţie publică din judeţul Sibiu de după Revoluţie, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pai cum altfel!

    Doar Sibiul e centru universitar global, se stie! Spitalul e ce ii mai lipsea!

    Spitalul asta e cam ca Dracula park. Noi sa fim sănătoși, că spitale avem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie